MojWindows

Dnes sme sa v hlavnom meste zúčastnili stretnutia so zástupcami spoločnosti Microsoft, ktorí nám priblížili, aké zmeny prinesie nedávne zlúčenie českej a slovenskej pobočky pre samotnú spoločnosť, jej zamestnancov, ale hlavne koncového zákazníka. O tom, že Microsoft pobočky zlučuje pod jednotné pražské vedie sme písali začiatkom júla. Dôvodov prečo k tomu došlo bolo niekoľko. Najhlavnejší je ten, že Microsoft hľadá spôsoby ako poskytovať čo najlepšie služby pre obidva spomínané trhy, ktoré si sú veľmi blízke. Ďalším dôvodom je zvýšenie sily a pozície pobočky v rámci Microsoftu.

img_20160913_095346838_hdr

Predstavená bola okrem iného aj vízia ďalšieho smerovania spoločnosti. Nejde o žiadne veľké prekvapenia. Cloudové technológie pre Microsoft sú hlavnou prioritou už v súčasnosti, a budú ňou aj naďalej. Dôležité je samozrejme zameranie na koncového zákazníka, a to v každej oblasti.

Napriek tomu, že pri reštrukturalizácii podobného kalibru často dochádza k dramatickým zmenám, v prípade Microsoftu to je podstatne jemnejšie. Podrobnosti o zmenách nám priblížila nová generálna riaditeľka Biljana Weber, ktorá na pozícii nahradila doterajšieho riaditeľa Marcusa Breyera. Ten sa v rámci Microsoftu posúva na inú pozíciu. Žiadne veľké prepúšťanie sa tak nekoná.

„Naďalej budeme podporovať startupy“

Microsoft sa v dnešnej dobe, ale aj vo svojej budúcnosti bude venovať podpore začínajúcich firiem takzvaných startupov. S nimi spolupracujú už od samotného začiatku a pomáhajú im rozvinúť sa do úspešných firiem. Slúži na to hlavne program Microsoft BizSpark, cez ktorý startupové firmy môžu získať 3-ročnú softvérovú a technickú podporu, ako aj prístup k službe Microsoft Azure. Doteraz už podporu získalo viac ako 720 začínajúcich firiem. microsoft-2

Mobilná platforma a jej budúcnosť

Microsoft sa presúva z výroby vlastných produktov na svojich partnerov, ktorí sa budú starať o produkciu zariadení s mobilnou desiatkou. Čo sa týka partnerov vyrábajúcich hardvérové produkty, žiadna špeciálna akcia na propagáciu sa zatiaľ nechystá. Na druhej strane vývojári softvérových produktov majú získať značnú podporu.

13.09.2016

+