MojWindows

Na základe posledných správ a vývoja na trhu, to vyzerá tak, že Microsoft sa pustil do likvidácie zásob Lumií, ktoré mu zostávajú na skladoch. Podľa zdrojov priamo z prostredia Microsoftu, ich plánuje dopredať ešte do konca tohto roka. Tomuto tvrdeniu hrá do karát aj nedávne výrazné zlacnenie Lumií so systémom Windows 10 Mobile.

V oficiálnych pobočkách Microsoft Store krajín Írsko, Francúzsko a Nemecko sa cena Lumie 950 aktuálne pohybuje na úrovni 299€ a výkonnejšiu Lumiu 950 XL je možné zakúpiť za 399€. V Spojenom kráľovstve je cena po prepočte dokonca ešte o pár € nižšia. Aby to nebolo málo, opäť platí akcia, že pri nákupe zákazník dostane aj Microsoft Display Dock. Ak by ste mali záujem o kúpu, môžete tak spraviť sprostredkovane cez slovenskú pobočku Microsoft Store.

LumieZnižovaniu cien sa nevyhla ani Lumia 650. Tú je cez Microsoft Store vo vybraných krajinách možné zakúpiť za 129€. Portál WinBeta navyše upozorňuje, že v kamenných pobočkách predajní je pre smartfóny vyhradený čoraz menší priestor a postupne sú odsúvané do úzadia. Microsoft sa k situácii vyjadril v duchu, že momentálne k tomu nemá čo povedať.

Lumie

Netají sa však tým, že výrobu smartfónov s mobilnou desiatkou prakticky prenecháva svojim hárdverovým partnerom. Operačný systém Windows 10 Mobile ale bude vyvíjať a plne podporovať aj naďalej. Dlhú dobu sa navyše rozpráva o tom, že pripravuje smartfón pod označením Surface Phone, určený primárne pre firemný segment. Rovnako aj na našom stretnutí s vedením pobočky Microsoft Česká republika a Slovensko boli spomenuté práce na smartfóne, ktorý bude skutočne špeciálny. Microsoft tak zjavne v oblasti smartfónov bude mať ešte čo povedať.

Zdroj: Winbeta

14.09.2016

+