MojWindows

Spoločnosť HP predstavila dva nové počítače, HP Pavilion Wave a HP Elite Slice, ktorými chce ponúkať alternatívu ku domácim a kancelárskym počítačom tradičnej konštrukcie. Zameriava sa na malý kompaktný a kreatívny dizajn v kombinácii s potrebným výkonom.

HP Pavilion Wave – o 85% menší ako tradičný desktop

Tento počítač bol navrhnutý pre domácu zábavu, ale aj produktivitu a okrem výkonu tradičného stolového počítača prináša aj prepracovaný zvuk. Hlavným prvkom konštrukcie je trojuholníková forma s parabolickým reflektorom a integrovaným reproduktorom. Ten bol konštrukčne navrhnutý tak, aby do celej miestnosti prinášal 360° zvuk. Spomínaný reflektor umiestnený na vrchole počítača odráža zvuk do miestnosti vo všetkých smeroch a pôsobí aj ako vývod pre horúci vzduch.

LIFESTYLE-HP-Pavilion-Wave_Office_04

HP Pavilion Wave je s rozmermi 17,29 cm x 16,81 cm x 26,13 cm o 85 percent menší než tradičný PC. Trojuholníkový dizajn ukrýva tri hlavné priestory pre komponenty: základnú dosku na jednej strane, pevný disk na druhej a chladenie na tretej. Chladenie využíva heatpipes pre odvod tepla od základnej dosky a grafickej karty von vrchnou stranou počítača.

HP-Pavilion-Wave_Rear

Po stránke hárdverových parametrov v najvyššej konfigurácii nájdeme procesor Intel Core i7, 16 GB operačnej pamäte DDR4, HDD s kapacitou až 2 TB a SSD s kapacitou 128 GB. Konektivita je zaistená troma portami USB 3.0, jedným USB 3.1 typu C, HDMI, DisplayPortom, Ethernetom a nechýba ani 3,5 mm audio port. Pre náročnejších používateľov je k dispozícii aj voliteľná dedikovaná grafická karta AMD Radeon R9 M470. HP Pavilion Wave sa v predaji objaví od polovice septembra.

HP Elite Slice – modulárny minipočítač v podaní HPčka

HP Elite Slice je najmenší stolný počítač spoločnosti HP s rozmermi 16,51 cm x 3,5 cm x 16,51 cm, ktorý okrem minimalistických rozmerov prekvapí svojou modularitou. To znamená, že používateľ môže postupne pripájať moduly, ktoré rozšíria funkcie a časom možno aj výkon tohto minipočítača. Pripomíname, že s modulárnym minipočítačom to na trhu pred časom skúšala napríklad aj spoločnosť Acer.

Novinka od spoločnosti HP je určená do pracovného prostredia, o čom hovoria aj dostupné funkcie. K dispozícii je totiž čítačka odtlačkov prstov, softvér pre ochranu citlivých dát, sebaobnovovacia ochrana na úrovni BIOSu, či mikrofóny s funkciou potláčania okolitého šumu. V ponuke bude aj špeciálna verzia Elite Slice for Meeting Rooms optimalizovaná pre telefonovanie prostredníctvom Skype for Business a ďalším softvérom pre konferenčné miestnosti. Navyše bude vybavená špeciálnym ovládacím panelom, odkiaľ bude možné spustiť konferenčný hovor len jediným tlačidlom.

HP-Slice-1

Základný modul obsahuje všetky potrebné výpočtové komponenty. Nájdeme tu procesor Intel Core až i7 generácie Skylake, maximálne 32 GB operačnej pamäte typu DDR4 a klasický pevný disk s kapacitou 500GB alebo 256 GB SSD. Konektorová výbava ponúkne dvojicu USB 2.0, USB-C, 3,5 mm audio port, DisplayPort, HDMI a Ethernet.

HP-Slice-4

Čo sa týka samotných modulov, k dispozícii bude napríklad modul s optickou mechanikou,  360-stupňovými reproduktormi Bang & Olufsen alebo modul pre bezdrôtové nabíjanie smartfónov. Ponuka sa má časom samozrejme rozširovať. Na pripájanie modulov slúži konektor HP Slice Connector, ktorý je podobný USB-C, no slúži len na pripájanie a nič iné. HP Elite Slice bude v predaji od októbra.

 

03.09.2016

+