MojWindows

Spoločnosť Dell tento týždeň oznámila úspešné ukončenie akvizície spoločnosti EMC Corporation, ako aj svoje nové meno Dell Technologies. Zlúčenie spoločnosť stavia do pozície najväčšej súkromnej technologickej spoločnosti na svete s hodnotou na úrovni 74 miliárd dolárov. Svoju doterajšiu pozíciu na trhu si tak poriadne upevňuje.

Podľa informácií od hovorcu spoločnosti Dell Technologies išlo o transakciu v rekordnej hodnote 58,1 miliárd dolárov. Ide tak o vôbec najväčšie prevzatie v technologickom odvetví. V porovnaní s tým už 26 miliárd, ktoré dal v júni Microsoft za kúpu LinkedIn, nevyzerá až tak masívne. EMC sa zameriava na vytváranie systémov pre dlhodobé ukladanie a správu dát. Kombinácia spoločností umožňuje skupine sústrediť sa na globálne významné inovácie a poskytovanie riešení pre veľké spoločnosti.

Veľkosť Dell Technologies umožní viac inovácií a investícií do výskumu a vývoja, predaja a marketingu, služieb a podpory a vytváranie účinnejších a nákladovo efektívnejších riešení pre zákazníkov. Dve najväčšie oblasti, v ktorých Dell Technologies pôsobí, sú klientské riešenia Dell a infraštruktúrne riešenia Dell EMC. Obe tieto oblasti podporuje divízia Dell EMC Services. Okrem toho pod Dell Technologies patria aj produkty a služby Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream a VMware.

09.09.2016

+