MojWindows

Alienware, podružná značka spoločnosti Dell, oslavuje svoje dvadsiate výročie a pri tejto príležitosti na trh uvádza novú verziu herných notebookov. Vybavené sú grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 10.série a procesormi Intel. Zmenami prešiel dizajn, kedy použitie špeciálnych kovov a iných materiálov umožnilo notebooky ešte stenčiť a pritom zachovať potrebné chladiace vlastnosti či odolnosť. Navyše pribudla podsvietená TactX klávesnica s vystuženou oceľovou doskou, ktorá chráni interné súčiastky. Nechýba ani plná podpora pre zariadenia virtuálnej reality Oculus Rift a HTC Vive.

dell-alienware-15

Vlajková loď Alienware 17 sa vyznačuje podporou technológie IR Tobii, ktorá zaznamenáva hráčovu pozornosť a reakcie počas hry. Pomocou aplikácie Overwolf je potom možné záznam prehrať, takže hráč môže analyzovať a vylepšovať svoj výkon. Táto technológia ale osloví skôr profesionálov a nie bežných hráčov. Jej súčasťou je ale zaujímavá funkcia ochranný zámok. Na odomknutie zariadenia vtedy stačí jeden pohľad na logo Alienware.

Externý modul aj monitory

V ponuke je aj externý modul Alienware Graphics Amplifier, ktorý umožňuje výkon notebookov Alienware zvýšiť pripojením desktopovej grafickej karty.Tento modul je dostupný už dlhšiu dobu, vyskúšať sme ho mohli napríklad v kombinácii s grafikou Nvidia GTX970 a notebookom Alienware 13.

Dell-alienware-recenzia-12

V novej ponuke sa objavujú aj herné monitory Dell 24 Gaming Monitor (S2417DG) s QHD obrazom a odozvou 1ms alebo Dell UltraSharp 34 Curved Monitor (U3417W) so zakrivenou 34-palcovou WQHD obrazovkou a 18W reproduktormi.

22.09.2016

+