MojWindows

Najnovší herný notebook Predator 21 X spoločnosti Acer je ťažké označiť za niečo iné ako beštiu. Nielen že obsahuje zakrivenú 21-palcovú IPS obrazovku s rozlíšením 2560 x 1080 bodov, ale nájdeme tu aj dvojicu najnovších grafických kariet Nvidia GeForce GTX 1080 zapojených v režime SLI a celkovo päť samostatných chladičov. K tomu sa pridáva procesor Intel Core  i7 siedmej generácie Kaby Lake, 64 GB operačnej pamäte a mechanická klávesnica s RGB podsvietením. To je navyše možné nastaviť samostatne pre každý kláves.

Acer Predator 21 X

Zaujímavým prvok je aj kombinovaný blok numerickej klávesnice a touchpadu, ktorý otočíte podľa toho, čo momentálne potrebujete používať. Z pohľadu dátových úložísk je možné osadiť až štvoricu SSD diskov s maximálnou kapacitou 4 TB.

Acer Predator 21 X

Acer nešetril ani po stránke zvukovej výbavy. Novinka obsahuje kombináciu štvorice reproduktorov a dvojice samostatných subwooferov, trojkanálové audio a technológiu Dolby. Aby toho náhodou nebolo málo,nechýba ani podpora technológie snímania pohybu očí od spoločnosti Tobii. S jej využitím je v podporovaných hrách možné objekty alebo osoby označovať jednoduchým pohľadom.

Už v samotnom úvode sme nový Predator označili za beštiu. Okrem skutočne nadupanej hárdverovej výbavy sa na tom podpísali aj rozmery a váha tohto notebooku. Acer Predator 21 X rozhodne nie je stavaný s ohľadom na časté prenášanie. Váži ohromných 8 kilogramov a jeho rozmery sú 568 × 314.5 × 83,25 mm. Acer zatiaľ neprezradil očakávanú cenu, no už teraz nám je jasné, že sa bude pohybovať v poriadnych výšinách. Herný obor sa bude vyrábať na zákazku od januára budúceho roka.

Acer Predator 21 X

01.09.2016

+