MojWindows

Microsoft v utorok večer vydal ďalšiu kumulatívnu aktualizáciu pre Windows 10 s výročnou aktualizáciou. Dokonca išlo o dva samostatné aktualizačné balíčky, ktoré majú riešiť viacero problémov a prinášať drobné úpravy. Ako to býva zvykom, neprináša žiadne nové systémové funkcie. Ich inštaláciou sa posúva číselné označenie systému na verziu 14393.82.

Prvý z aktualizačných balíčkov označený ako KB3176934 bol pritom dostupný už dlhšiu dobu pre Insiderov zaradených v aktualizačnom okruhu Release Preview, kde prechádzal testovaním. Druhý aktualizačný balíček s označením KB3176936 má podľa oficiálnej stránky Microsoftu zlepšovať stabilitu v jadre systému.

Zatiaľ nie je známe, kedy bude aktualizácia vypustená pre mobilnú desiatku. Nakoľko priamo v zozname zmien figurujú veci špecificky určené pre mobilnú desiatku, tak by to nemalo trvať príliš dlho. Zoznam opráv a zmien je navyše celkom mohutný a z veľkej časti obsahuje veľmi špecifické opravy.

  • Vylepšená spoľahlivosť systémových nástrojov, aplikácií a služieb:  Network Controller, DNS server, sieťové brány, Storage Spaces Direct, Group Managed Service Accounts, vzdialené volanie procedúr (RPC), PowerShell, Internet Explorer 11, párované tlačiarní, jadro systému, Media Core, Windows Store, režim Connected Standby, služba Cluster Health, platforma Hypervisor a Active Directory.
  • Zlepšený výkon služby Storage Spaces Direct pri používaní viacerých diskov a diskových oddielov, posúvanie v zoznamoch na konzole Xbox One, získanie adries cez DHCP, vykonávanie dotazov cez Active Directory, ako aj služby Cluster Health.
  • Opravený problém, ktorý na konzole Xbox One spôsoboval problém s prehrávaním mediálneho obsahu pri používaní funkcie Cast to Device.
  • Opravený problém s nefunkčnými reakciami myši, nesprávnym renderovaním a upravovaním veľkosti tabuliek, ako aj problémy s rozhraním  v prehliadači Internet Explorer 11.
  • Opravený problém, kedy sa v nastaveniach systému Windows 10 Mobile nezobrazovali možnosti pre 3G a 4G siete.
  • Opravené problémy s nástrojmi pre pokročilú správu mobilných zariadení, kompatibilitou softvéru, renderovaní písma, Cortanou, prehrávaním videí na konzole Xbox One, nefunkčnou aplikáciou Netflix na Xbox One, nesprávnym zobrazovaním dialógového okna prehliadača Internet Explorer, nastavením ovládačov, nástrojom Windows Update for Business, inštaláciou aplikácií po reštartovaní zariadenia, chybou pri spúšťaní ak sa používali funkcie Hyper-V a BitLocker a množstvom ďalších záležitostí.
  • V zozname sa nachádzajú aj veci ako opravený chýbajúci obrázok na obrazovke uzamknutia, PowerShell, či  vyriešený problém s blokovanou inštaláciou herných balíčkov z Windows Store, ale aj problémy s rozšíreniami pre Microsoft Edge.

14393.82

Zdroj: Microsoft

24.08.2016

+