MojWindows

Ponuka na bezplatné získanie systému Windows 10 síce skončila už minulý týždeň, no pre časť používateľov stále existuje spôsob, ako ju využiť naďalej. Microsoft totiž ponuku predĺžil pre ľudí, ktorí používajú asistenčné technológie. Problémom je však to, že v rámci ponuky nijako nešpecifikuje ani neobmedzuje, aké asistenčné technológie musia byť využívané. Medzi asistenčné technológie napríklad patrí aj používanie vysokého kontrastu obrazovky alebo nástroje Klávesnica na obrazovke a Zväčšovacie sklo. Navyše momentálne nedochádza ani k žiadnej kontrole toho, kto ju využije.

Bližšie informácie  sú dostupné prostredníctvom oficiálnej stránky spoločnosti Microsoft. Tam sa okrem iného môžeme dočítať, že zatiaľ nebol stanovený presný termín, do kedy bude platná. Rovnako je priamo z tejto stránky možné stiahnuť inovačný nástroj. Podľa dostupných informácií je dokonca úplne totožný s tým, ktorý bol pre používateľov dostupný doteraz. To by sa ale malo v najbližšej dobe zmeniť.

Asistent

Napriek tomu, že ponuka stavia na čestnosti používateľov, Microsoft si dobre uvedomuje, že ľahko môže dôjsť k jej zneužitiu. Tento spôsob inovácie mnohí začali označovať ako trik pre bezplatné získanie Windows 10 po termíne a podobne. Microsoft si tak na seba uplietol bič a uvedenie ponuky teraz pravdepodobne do veľkej miery ľutuje.

Ponuka je zneužívaná, čoskoro bude zmenená

Microsoft ľudí aktuálne vyzýva k tomu, aby ponuku využili len v prípade, že asistenčné technológie musia používať pretože, v opačnom prípade nemôžu s počítačom pracovať. Inak povedané, ponuka platí len pre ľudí so zdravotným postihnutím. V žiadnom prípade nemá ísť o spôsob, ako dať bežným používateľom, ktorí klasickú ponuku prepásli, ďalšiu šancu na inováciu. Jeden zo zástupcov spoločnosti  Microsoftu dokonca informoval, že v najbližších týždňoch dôjde kvôli narastajúcemu zneužívaniu k viacerým zmenám. Nástroj na inováciu si potom už nebude možné stiahnuť a pre využitie bezplatného prechodu bude nutné kontaktovať priamo technickú podporu Microsoftu.

Bezplatny Windows 10

Zdroj: Microsoft, Reddit

02.08.2016

+