MojWindows

Microsoft dnešným dňom konečne začal s distribúciou výročnej aktualizácie pre smartfóny so systémom Windows 10 Mobile. Jej inštaláciou používatelia získajú množstvo nových funkcií a vylepšení. Pre inštaláciu je potrebné ručne ju vyhľadať cez Nastavenia->Aktualizácia a zabezpečenie->Aktualizácia telefónu. Microsoft na svojom blogu upozorňuje, že dostupnosť sa môže líšiť v závislosti od výrobcu, modelu, mobilného operátora, krajiny alebo ďalších hardvérových obmedzení. Preto treba byť trpezlivý.

Sprístupnená výročná aktualizácia podľa dostupných informácií predstavuje  zostavenie 14393.67. V dôsledku toto Insideri, ktorí ho už majú nainštalované, neuvidia žiadnu aktualizáciu. Veľkosť výročnej aktualizácie sa má pohybovať na úrovni 565 až 943 MB, v závislosti od konkrétneho modelu, a dostanú ju len smartfóny, ktoré patria medzi oficiálne podporované pre systém Windows 10 Mobile.

Medzi vylepšenia, ktoré aktualizácia prináša patrí funkcia panorámy pre aplikáciu Fotoaparát, vynovené systémové nastavenia, zlepšenia pre prehliadač Microsoft Edge,  úpravy v Centre akcií alebo dokonca nová univerzálna aplikácia Skype.

Po zverejnení nových informácií budeme článok aktualizovať.

Zdroj: Microsoft

16.08.2016

+