MojWindows

Microsoft dnes prostredníctvom svojho oficiálneho blogu potvrdil, že výročná aktualizácia pre mobilný systém Windows 10 Mobile bude dostupná až v priebehu nadchádzajúcich týždňov. K tejto nešťastnej situácii sa prostredníctvom účtu na sociálnej sieti Twitter vyjadrila aj šéfka programu Windows Insider, Dona Sarkarová. Obhajuje ju tým, že Microsoft potrebuje byť organizovanejší kvôli veľkému počtu zákazníkov, ktorých má. Preto ako prvá dostala prioritu desktopová verzia systému.

Používateľom, ktorí pachtia po novej verzii mobilnej desiatky už dnes a nechcú čakať ani minútu viac, odporúča aby sa zapojili do programu Windows Insider. Získajú tak prístup k najaktuálnejšej možnej verzii mobilného systému, čo je momentálne build 14393.5. Pre počítače je dnes ale distribuovaný build 14393.10, a preto môžeme očakávať, že v mobilnej divízii dôjde ešte pred oficiálnym vydaním aktualizácie k viacerým zmenám.

Napriek predošlým informáciám o tom, že aktualizácia bude dostupná pre PC a smartfóny od 2. augusta a pre ostatné zariadenia (Xbox One, HoloLens) neskôr,  je realita úplne odlišná. Konzola Xbox One totiž aktualizáciu dostala ako úplne prvá a to už v priebehu 30. júla. Dnes si na svoje prišli majitelia headsetu HoloLens a značná časť počítačov. Smartfóny ostali takpovediac bokom a aktualizáciu dostanú ako posledné.

Twitter vyrocna

 Zdroj: Microsoft

02.08.2016

+