MojWindows

Podľa aktuálnych informácií sa Microsoft už pripravuje na zverejnenie prvého testovacieho buildu z vývojárskej vetvy Redstone 2. Pokiaľ dobre dopadnú interné testy, k Insiderom sa dostane ešte v priebehu tohto týždňa. V prípade problémov sa termín má posunúť len mierne, a to na budúci týždeň.

Predmetný build nesie číselné označenie 14901 a reflektuje prvé zmeny pripravované do ďalšej veľkej aktualizácie pre Windows 10. Nakoľko od vydania poslednej aktualizácie ubehlo len niekoľko dní, v testovacom builde netreba očakávať žiadne dramatické zmeny. Zo začiatku pôjde pravdepodobne len o prvotné úpravy v jadre systému, ktoré nebudú priamo viditeľné.

Microsoft pritom len nedávno potvrdil, že budúci rok počíta s dvomi veľkými aktualizáciami. Prvou z nich je práve Redstone 2 s vydaním plánovaným na začiatok roka. Z viacerých zdrojov sa objavujú informácie, že konkrétne by to mal byť apríl 2017 a aktualizácia bude primárne zameraná na smartfóny. Tieto informácie  zatiaľ nie sú potvrdené a treba ich brať s rezervou.

Zdroj: Neowin

09.08.2016

+