MojWindows

Testovanie zostavení (buildov) z vývojárskej vetvy Redstone 2 je už oficiálne spustené. Presne, ako naznačovali predošlé informácie, k jeho uvoľneniu došlo ešte koncom minulého týždňa. Zostavenie 14901 obsahuje prvé zmeny, ktoré budú súčasťou veľkej aktualizácie Redstone 2. Ako sme už viackrát upozorňovali, navonok zatiaľ nejde o žiadne dramatické zmeny.

Vývojári vykonávajú viacero zmien v jadre operačného systému, aby si tak pripravili podklad pre následné bezproblémové pridávanie nových funkcií. V dôsledku toho môžu prvé zostavenia obsahovať viacero chýb, než býva obvyklé. Microsoft zároveň upozorňuje, že kým bude zostavenie 14901 sprístupnené všetkým Insiderom vo Fast Ringu, chvíľku to potrvá. Ak sa chcete do testovania zapojiť, pozrite si článok – Ako sa zapojiť do testovania aktualizácie Windows 10 Redstone 2.

Experimentálna novinka

V prvom verejnom zostavení z vetvy Redstone 2 Microsoft testuje experimentálnu novinku. Za účelom používateľov lepšie oboznámiť s novými funkciami systému, pribudli notifikácie v Prieskumníkovi. Navrhnuté sú tak, aby zobrazovali krátke užitočné informácie o možnostiach systému alebo pridaných funkciách. Ich zobrazovanie je dobrovoľné a dá sa vypnúť cez nastavenia Prieskumníka v položke Zobraziť.

Notifikacie

Známe chyby

  • Podpora pre ladenie jadra cez FireWire kábel bola dočasne odstránená. Čoskoro sa opäť vráti.
  • Aplikácia Adobe Acrobat Reader padá pri pokuse o jej spustenie. Ako dočasné riešenie je možné PDF dokumenty otvárať cez prehliadač Microsoft Edge.

Zdroj: Microsoft

15.08.2016

+