MojWindows

Tvorcovia aplikácie AppRaisin zverejnili štatistiky predstavujúce pohľad na najlepšie hodnotené aplikácie pre Windows 10 medzi samotnými používateľmi. Práve AppRaisin združuje obrovskú komunitu používateľov, ktorí hodnotia a navzájom si odporúčajú rôzne aplikácie. Treba však podotknúť, že ide o aplikácie pre mobilný aj desktopový Windows 10, ktoré sú dostupné priamo cez obchod Windows Store.

V tejto časti vyberáme prvú desiatku z najlepšie hodnotených aplikácií. Viac ako polovicu rebríčka si uchmatli komunikačné aplikácie a aplikácie sociálnych sietí. Vzhľadom na celkovú popularitu sociálnych sietí sa ale nieto čomu čudovať.  Zaujímavé je napríklad to, že hoci je aplikácia Steam dostupná len niečo vyše mesiaca už sa prebojovala medzi desiatku tých najlepších podľa používateľov.

VLC

Populárny prehrávač VLC, ktorý si srdcia používateľov získal tým, že dokáže prehrať snáď každé bežne používané video a každý audio formát. Pridajme k tomu ekvalizér, podporu titulkov, rôzne protokoly pre streamovanie videa, príjemné prostredie a získame skvelú aplikáciu. Pre Windows 10 ide dokonca o univerzálnu aplikáciu a okrem použitia na PC a smartfónoch čoskoro zamieri aj na konzolu Xbox One.

Ak by ste si chceli pozrieť tipy na zaujímavé funkcie prehrávača VLC, nájdete ich v článku 5 skvelých no nie príliš známych funkcií prehrávača VLC.

Facebook (beta)

Oficiálnu aplikáciu tejto sociálnej siete asi netreba príliš predstavovať. Ponúka všetky štandardné funkcie očakávané od aplikácie tohto druhu. Môžete tak prezerať a pridávať statusy, komentovať, lajkovať, zdieľať  príspevky a podobne.

AppRaisin

Táto aplikácia slúži na vyhľadávanie, hodnotenie a zdieľanie aplikácií pre Windows 10. Navyše sa tu dajú dozvedieť aj informácie o novinkách ohľadom obľúbených aplikácií a o špeciálnych akciách.

Steam

Oficiálna mobilná aplikácia služby Steam je dostupná od konca júna. Medzi jej funkciami nájdeme dvojfaktorovú autentifikáciu cez Steam Guard, možnosť obchodovať pomocou komunitného marketu, prezeranie a nákup hier, ako aj diaľkové spustenie sťahovania a inštalácie hier do počítača. Časom by sa mali možnosti aplikácie rozrastať.

aplikácie pre Windows 10

Twitter

Twitter predstavuje oficiálnu aplikáciu sociálnej siete rovnakého mena. Tá sa vyznačuje tým, že používatelia môžu zdieľať príspevky s maximálnou dĺžkou 140 znakov. Univerzálna aplikácia  pre Windows 10 má moderné rozhranie a podporuje aj režim Continuum. Nechýbajú jej ani veci ako podpora GIFov, skupinový chat alebo zdieľanie videí.

Messenger

Messenger je samostatná aplikácia, ktorú potrebujete pokiaľ si chcete s priateľmi cez Facebook posielať správy. Aplikácia, ako taká, predstavuje port z verzie pre iOS a obsahuje tak všetky funkcie a nástroje, ktoré ponúka pôvodná verzia. K dispozícii je tak posielanie správ, GIF súborov, nahrávok hlasu, blokovanie používateľov, archivovanie príspevkov, vytváranie a používanie skupinových chatov, informácie o zobrazení správ, preposielanie správ a množstvo ďalších vecí.

Subway Surfers

Hra Subway Surfers je veľmi populárna hra patriaca do žánru nekonečných behačiek. V nej sa ocitnete v koži mladého sprejera, ktorý v metre uniká pred strážnikom a jeho psom. Pointou je čo najdlhšie utekať pozdĺž troch koľají, zbierať pri tom zlaté mince, bonusy a vyhýbať sa rôznym prekážkam.

Instagram

Oficiálna aplikácia sociálnej siete, ktorá sa točí okolo zdieľania fotografií a ich upravovania. Aplikácia obsahuje všetky obľúbené funkcie používateľov vrátane Direct Messaging, vylepšeného vyhľadávania, videí, prepínania medzi viacerými účtami a tak ďalej.

WhatsApp

Ide o jednu z najpopulárnejších aplikácií na online komunikáciu. Účet je previazaný na telefónne číslo používateľa a vďaka tomu automaticky zobrazí všetky kontakty, s ktorými môžete komunikovať. Okrem posielania textových správ je možné dokonca aj telefonovať a posielať videá, fotografie alebo dokumenty.

Spotify

Aplikácia Spotify poskytuje bezplatný prístup k streamovaniu obrovského množstva hudobných skladieb. Môžete sa hrabať v populárnych playlistoch alebo si vytvárať úplne vlastné, hudbu vyhľadávať podľa názvu alebo kategórií. Zaujímavá je aj funkcia Discover, ktorá hudbu odporučí na základe toho, čo ste už počúvali. Nevýhodou bezplatnej verzie je však to, že hudbu umožňuje prehrávať len v režime náhodného poradia a navyše obsahuje reklamy.

aplikácie pre Windows 10

10.08.2016

+