MojWindows

Informácie o termíne vydania výročnej aktualizácie pre smartfóny, ktoré na Twitteri zverejnil oficiálny profil Lumia India, sa ukázali byť nesprávne. Nejde ale o žiadne veľké prekvapenie. Na základe predošlých skúseností sme upozorňovali, že tento scenár je veľmi nepravdepodobný. Dávku pochybnosti  zvyšoval aj fakt, že príspevok bol len niekoľko hodín od pridania odstránený. Naďalej tak platí oficiálne vyjadrenie z blogu spoločnosti Microsoft, ktoré potvrdila aj šéfka programu Windows Insider, Dona SarkarováVýročná aktualizácia pre smartfóny bude zverejnená v najbližších týždňoch po jej uvedení pre počítače. K tomu došlo 2. augusta, takže je pravdepodobné, že smartfóny si predsa len ešte chvíľku musia počkať.

výročnú aktualizáciu

Sarkarová v komunikácii na svojom profile ďalej uvádza, že Microsoft stále nie je spokojný s momentálnym stavom aktualizácie a potrebuje viac času na to, aby dotiahol všetky veci. Tejto informácii hrá do karát aj obsah internej dokumentácie z Microsoftu, na ktorú sa odvoláva portál WindowsCentral. V nej je jasne uvedené, že výročná aktualizácia stále prebieha interným testovaním a zatiaľ nemá stanovený termín vydania.

Namiesto výročnej aktualizácie len kumulatívna

Na základe spomínaných dokumentov je dnes pre mobilnú desiatku očakávané vydanie klasickej kumulatívnej aktualizácie s akou sa stretávame prakticky na mesačnej báze. Tento typ aktualizácií je zameraný na zlepšenie kvality systému, opravy chýb a odstránenie bezpečnostných nedostatkov. Žiadne ďalšie podrobnosti neboli zverejnené, no podľa dostupných informácií už niekoľko dní prebieha interným testovaním build 10586.545. Či skutočne dôjde k jeho vydaniu je ale naďalej otázne.

Zdroj: WindowsCentral

09.08.2016

+