MojWindows

Lenovo a Microsoft oznámili uzatvorenie novej dohody. Na jej základe budú nadchádzajúce smartfóny so systémom Android, ktoré Lenovo vyrobí, obsahovať predinštalované aplikácie od Microsoftu. Týkať sa to bude nie len balíčka kancelárskych nástrojov Office, ale aj aplikácii ako OneDrive a Skype. Licencia má pritom pokrývať smartfóny značky Lenovo a značky Moto.

Nejde pritom o nič výnimočné a podobné dohody sú bežnou praxou už roky. Aplikácie od Microsoftu do svojich zariadení inštaluje množstvo výrobcov. Medzi nimi napríklad aj Samsung, Xiaomi, LG, Sony, Dell, či Asus. Pridaním nového partnera v tejto oblasti si Microsoft zabezpečuje ďalšie rozširovanie svojej používateľskej základne.

Presné podrobnosti dohody zatiaľ nie sú známe, no okrem iného z nej vyplýva aj to, že Microsoft nebude účtovať poplatky za to, že Lenovo bude poskytovať jeho aplikácie. Oficiálne vyjadrenie nehovorí o tom, ktoré konkrétne modely budú softvér obsahovať. Namiesto toho Lenovo spomína plán nainštalovať ho na milióny svojich Android smartfónov v priebehu najbližších rokov.

Zdroj: TheVerge, AndroidAuthority

23.08.2016

+