MojWindows

Podobne ako pri predaji každého moderného zariadenia, je aj pred predajom konzoly Xbox One vhodné vykonať obnovenie systému na predvolené výrobné nastavenia. Je to klasický postup ako ochrániť svoj účet a súkromie. V prípade konzoly Xbox je totiž Microsoft účet úzko prepletený naprieč celým operačným systémom. Pomocou obnovenia na pôvodné výrobné nastavenia dôjde k zmazaniu úplne všetkých uložených dát. Vymažú sa hry, uložené pozície, nastavenia ale hlavne všetky osobné dáta. A to je to, čo v prípade predaja potrebujeme. Obsah, ktorý sa synchronizoval s Microsoft účtom, a tak je uložený v cloude, ostane nedotknutý.

Pri obnovovaní konzoly v tomto prípade teda zvolíme možnosť Reset and remove everything. To znamená, že systém sa obnoví do pôvodného stavu a všetky používateľské dáta vrátane účtov, uložených pozícií, nastavení, všetkých hier a aplikácií sa odstránia.

Úplne odlišnou situáciou, kedy príde obnovenie vhod, je riešenie rôznych problémov. Vtedy si chceme všetky hry ponechať, aby sme ich nemuseli opäť pracne inštalovať. Pre túto situáciu je určená možnosť Reset and keep my games & apps. Operačný systém sa obnoví a odstránia sa všetky poškodené dáta, pričom sa zachovajú nainštalované hry a aplikácie. Pokiaľ táto možnosť s problémami nepomôže, je odporúčaným postupom  možnosť  Reset and remove everything. Ešte predtým je ale vhodné presunúť čo najviac hier na externý disk, aby sme si tak uľahčili ich následovnú inštaláciu.

Ako obnoviť systém na konzole Xbox One

  1. Na úvodnej obrazovke prejdeme do ponuky na ľavej strane.
  2. Postupne sa presunieme na ikonu ozubeného kolieska – Settings.
  3. Z ponuky vyberieme položku All Settings.
  4. Cez ponuku na ľavej strane sa presunieme k položke System, odkiaľ následne vyberieme Console info & updates.
  5. Z ponuky vyberieme možnosť Reset console.Ako obnoviť systém na konzole Xbox One
  6. Na výber máme možnosti Reset and remove everything a Reset and keep my games & apps.
  7. Vyberáme podľa toho, čo potrebujeme.

Nemám prístup do systému, dá sa obnoviť iným spôsobom?

Vyššie popísaný spôsob vychádza z predpokladu, že napriek problémom systém beží a máme tak prístup k jeho nastaveniam. Táto situácia však nie vždy platí a systém pri problémoch častokrát ani nenabehne. Našťastie existuje spôsob, ako sa k ponuke obnovenia systému dostať aj bez toho, aby systém ako taký musel nabehnúť. Konzola totiž obsahuje režim pre riešenie problémov, ktorý príde vhod práve v takýchto situáciách. Pre jeho spustenie musíte stlačiť tlačidlo pre zapnutie konzoly a okamžite na to súčasne stlačiť a držať tlačidlá pre párovanie bezdrôtových ovládačov a pre vysúvanie diskov z mechaniky. Po chvíľke konzola vydá rovnaký zvuk ako pri zapínaní a spustí režim pre riešenie problémov.

Ako obnoviť systém na konzole Xbox One

Ten vyzerá nasledovne, a ako vidíte, obsahuje možnosť Reset this Xbox. Ide o prakticky totožnú možnosť, ako je tá, popísaná vyššie. Jediným rozdielom je to, že sa k nej dostanete aj bez priameho prístupu do systému.

Ako obnoviť systém na konzole Xbox One

06.08.2016

+