MojWindows

Microsoft sa plánuje presunúť k vydávaniu dvoch veľkých aktualizácií pre Windows 10 ročne. Na svojom blogu píše, že na budúci rok už pripravuje dvojicu veľkých aktualizácií, ktoré prinesú nové funkcie a podstatné zmeny. Zatiaľ ich označuje kódovými názvami Redstone 2 a Redstone 3. Momentálne to síce nie je potvrdené, no zákulisné informácie hovoria, že väčší dôraz bude kladený práve na prvú z tejto dvojice aktualizácií. Jej vydanie má byť plánované na začiatok budúceho roku. Druhá veľká aktualizácia, Redstone 3, má potom prísť niekedy v priebehu leta 2017.

Verejné testovanie vraj už čoskoro

Práce na aktualizácii Redstone 2 majú byť už v plnom prúde, pričom prvé buildy na interné testovanie nesú číselné označenie 14900 a vyššie. Podľa dostupných informácií by čoskoro malo dôjsť k zapojeniu prvých používateľov z programu Windows Insider. Nie sú spomínané žiadne konkrétne termíny, rovnako ani to, čo by malo byť obsahom prvej aktualizácie. Je to ale celkom prirodzené. Od jej oficiálneho vydania nás delí ešte minimálne 5 mesiacov.

Tento rok žiadne funkcie, iba plátanie chýb

Microsoft zároveň informuje, že tento rok už neplánuje vydať žiadnu aktualizáciu, ktorou by sa rozšírili funkcie systému Windows 10. Pred pár dňami zverejnenou výročnou aktualizáciou na tento rok končí. Namiesto nových funkcií sa logicky presúva k riešeniu existujúcich chýb. Zvyšok roka sa tak bude pre Windows 10 niesť v znamení kumulatívnych aktualizácií zameraných na opravu chýb a drobné vylepšenia.

Zdroj: Microsoft, WindowsCentral

05.08.2016

+