MojWindows

Tesne pred začiatkom víkendu Microsoft vydal ďalší testovací build systémov Windows 10 a Windows 10 Mobile. Build nesie číselné označenie 14390 a dostupný je pre Insiderov zaradených v okruhu Fast Ring. Nakoľko sa blížime k termínu vydania aktualizácie Anniversary Update, build už neprináša žiadne nové funkcie. Namiesto toho vývojári sústreďujú všetky svoje sily na odstránenie posledných chýb a celkové ladenie systému. Podľa viacerých zdrojov by práve toto mal byť jeden z posledných testovacích buildov pred vydaním aktualizácie. Nasvedčujú tomu aj informácie od Microsoftu, ktorý Insiderov vyzýva, aby testovaniu venovali obzvlášť veľkú pozornosť.

Opravy pre PC

  • Pri používaní tohto buildu v kombinácii s iným ako anglickým jazykom  už nebude pri zapnutí Vývojárského módu zobrazená chyba 0x80004005.

Známe chyby pre PC

  • Virtualizovaný Windows Server 2016 Tech Preview 5 nie je kvôli úprave v Hyper-V možné spustiť so zapnutým Secure Boot.

Pre smartfóny nebol zverejnený zoznam opráv, a preto pravdepodobne došlo len k opravám „pod kapotou“. V zozname známych chýb nájdeme len dvojicu chýb.

Známe chyby pre smartfóny

  • Nahrávanie hlasu nie je súčasťou funkcie pre nahrávanie hovorov. Na tento účel bude čoskoro dostupná samostatná aplikácia.
  • Pri používaní aplikácie Wallet je pri platbe potrebné PIN kód zadať dvakrát.

 

 

15.07.2016

+