MojWindows

Win10 Widgets je šikovná a jednoduchá aplikácia, pomocou ktorej je na pracovnú plochu systému Windows 10 možné pridať množstvo užitočných prvkov. Ide napríklad o kalendár, stav batérie, Wi-Fi, hlasitosť, počasie, Spotify a ďalšie. Niektorí používatelia ale chcú mať pracovnú plochu čo najprehľadnejšiu a preto im množstvo ovládacích prvkov nemusí vyhovovať. Na aplikácii Win10 Widgets je preto dobré to, že priamo používateľ si vyberá, ktoré z prvkov budú zobrazované a ktoré nie.

Windows 10 za najlepšiu cenu 


Win10 Widgets

Vďaka tomu si môže zvoliť napríklad len prehľad počasia v kombinácii s kalendárom a časom. Na počítačoch s SSD diskom menšej kapacity môže byť zase šikovným pomocníkom len grafický prehľad voľného miesta. Ľudia, ktorým na pozadí stále beží nejaký program a potrebujú mať prehľad o zaťažení procesora, využití operačnej pamäte, či disku si tiež nájdu svoje.

Inštalácia prebieha úplne jednoducho pomocou inštalátora, a tak nejde o žiadne ručné kopírovanie súborov do systémových zložiek alebo prepisovanie konfiguračných súborov, či podobné krkolomné kúsky. Aplikácia je vytvorená pre Windows 10 a preto nie je žiadnym prekvapením, že po grafickej stránke do systému zapadá úplne hladko. Každému prvku sa dá meniť veľkosť, poloha, priehľadnosť, vzhľad a ďalšie aspekty. Jednotlivé prvky môžete pripevniť na obrazovke tak, aby sa s nimi nedalo hýbať. Šikovná je aj možnosť prvky skrývať pri prechode myšou.

Win10 Widgets

Aplikácia je úplne bezplatná a nájdete ju na oficiálnej stránke. Pokiaľ by ste sa aplikáciu rozhodli vyskúšať a nevyhovovala vám, odinštalujete ju klasicky cez systémové odstránenie programov. Napriek názvu Win10 Widgets v skutočnosti ide o grafické rozšírenia v kombinácii s aplikáciou Rainmeter. Preto pri odinštalácii hľadajte názov Rainmeter.

15.07.2016

+