MojWindows

Čínsky trh ročne predá milióny kusov rôznych zariadení, doplnkov a príslušenstva k počítačom a smartfónom. Pri výbere zariadení z čínskych obchodov je najväčšou prednosťou extrémne lákavá cena za produkty prekvapivo vysokej kvality. Okrem toho sa tu dajú nájsť stovky produktov, ktoré by sme napríklad na našom trhu hľadali bezvýsledne. Väčšinu používaných produktov pritom vymeníme v priebehu roka alebo dvoch, no pri správnom zaobchádzaní dokážu vydržať omnoho dlhšie a vtedy pomer cena/výkon narastá do obrovských rozmerov.

V tejto časti sa pozrieme na ponuku v kategórii slúchadiel. Tie pre hráčov, ale aj bežných používateľov, či hudobných nadšencov predstavujú neoddeliteľný doplnok. Pri výbere kvalitných slúchadiel sa pritom nemusíme pohybovať v trojcifernom oddelení. Práve čínske obchody častokrát disponujú vynikajúcimi ponukami. Keď k tomu navyše pridáme obdobie zliav, sú to hotové hody.

Old Shark SIE00097B

Za vynikajúcu cenu 13 dolárov si môžete zakúpiť náhlavné slúchadlá, ktoré sa pripájajú bezdrôtovo pomocou Bluetooth 4.0 s profilmi A2DP,AVRCP,HFP a HSP. Stačí ich pripojiť k žiadanému zariadeniu a svoju hudbu si môžete vychutnávať v dosahu až 10 metrov. Zvukové meniče s priemerom 40 mm produkujú kvalitný zvuk s výraznými basami. Zabudovaná batéria dokáže tieto slúchadlá pri bezdrôtovej prevádzke poháňať až počas 8 hodín. Pokiaľ si potrpíte na vzhľad, tak dostupné sú v štyroch farebných prevedeniach: čierna, modrá, červená a biela.

Ponúkajú funkciu aktívneho potlačenia okolitého hluku, zabudovaný mikrofón a ďalšie štandardné funkcie. Medzi nimi nájdeme prepínanie prehrávaných hudobných skladieb, príjem a ukončenie hovoru, pozastavenie prehrávania, opakované vytáčanie posledného čísla, či ovládanie hlasitosti. Sklopná konštrukcia navyše podstatne uľahčuje prenášanie bez zbytočných obáv z poškodenia. Používať je ich možné aj prostredníctvom klasického káblového pripojenia cez 3,5mm jack. Frekvenčný rozsah týchto slúchadiel sa pohybuje v rozmedzí 110Hz-20000Hz, impedancia 32 Ohm a ich váha je 164 gramov. Nachádzajú sa v špeciálnej akciovej ponuke obchodu GearBest.

OldSharlSuperlux HD662 EVO

Ak si potrpíte na produkty o niečo vyššej kvality, ale aj ceny, zaujať by vás mohli cirkumaurálne uzavreté slúchadlá Superlux HD662 od známeho výrobcu kvalitných audio produktov. Vynikajú hlavne výbornou izoláciou od okolitého hluku, veľkým dynamickým rozsahom a extrémnou pohodlnosťou pri nosení. Na tom sa podpísal patentovaný samonastavovací mostík a hrubo vystlaná mušľa potiahnutá koženkou. Zvukové meniče z neodýmového magnetu majú priemer 50 mm ponukajú kvalitný zvuk a masívne podanie basov bez straty na definícii výšok.

Frekvenčný rozsah týchto slúchadiel sa pohybuje v rozmedzí 10Hz-30000Hz, impedancia 32 Ohm, citlivosť 98 dB SPL a maximálny vstupný výkon 200 mW. Navyše podporujú funkciu potlačenia okolitého hluku. Pripájajú sa káblovo pomocou 3,5 mm konektoru jack.  Dostupné sú v špeciálnej akciovej ponuke obchodu GearBest a to v bielom a čiernom farebnom vyhotovení. Ich cena je momentálne necelých 37 dolárov.

Superlux 662

NuForce NE800M

V ponuke nájdeme aj niečo pre ľudí, ktorí vyžadujú maximálnu kvalitu a bez najmenších problémov sú ochotní priplatiť si za ňu. Skvelé basy, čistý a vyvážený zvuk, výborná hlasitosť a pekný dizajn s dobrým pomerom ľahkosti a pevnosti patria len medzi niektoré z predností týchto štuplových slúchadiel. Na vynikajúcej kvalite zvukovej reprodukcie sa podpísalo telo z uhlíkových vlákien, zvukovod z mosadze a silný menič s 8,6 mm veľkou titánovou membránou. Frekvenčný rozsah týchto slúchadiel sa pohybuje v rozmedzí od 10 Hz až po 40 000 Hz, ich citlivosť 113 dB/mW a impedancia 16 Ohmov.

Vďaka 1,3m dlhému káblu sa výborne hodia aj na cestovanie. Pomocou integrovaného ovládača, ktorý obsahuje aj mikrofón je možné pozastavovať a preskakovať pesničky, prípadne príjímať a ukončovať hovory len jedným dotykom. V balení sa nachádzajú viaceré typy štuplov vrátane vysoko kvalitných štuplov Comply. Tie sa samy tvarujú podľa zvukovodu a ponúkajú vynikajúcu izoláciu od okolitého hluku. Dostupné sú v obchode GearBest za cenu 67  dolárov (pri použití zľavového kódu LHNU2), čo je takmer o polovicu menej, ako bežná cena na našom trhu. Pre niekoho to však stále môže byť veľa, no je nutné povedať, že úplne odpovedá kvalite, ktorú zákazník dostane.

20160608163830_45871

E-shop GearBest, odkiaľ sme vyberali produkty, má vo svojej špeciálnej akciovej ponuke ešte celú flotilu slúchadiel, my sme vybrali len trojicu, ktorá nás oslovila najviac. Preto ak uvažujete nad kúpou slúchadiel, neváhajte a prezrite si celú ponuku, ku ktorej sa dostanete pomocou tohto odkazu. Možno si tam vyberiete to pravé orechové pre vás.

05.07.2016

+