MojWindows

Na jar tohto roku Microsoft oznámil plány na vytvorenie univerzálnej aplikácie Skype, ktorú chcel prekopať úplne od základov s ohľadom na moderné požiadavky jednotlivých používateľov. Vývojári síce na nej pracujú už nejaký ten mesiac, no doteraz bola dostupná len testovacia verzia pre počítače. K mobilnej verzii sa dalo dostať iba neoficiálnou cestou cez vývojárske fórum XDA. Táto situácia sa zmenila včerajším dňom, kedy zároveň s vydaním novej verzie aplikácie Skype došlo k jej sprístupneniu aj pre smartfóny. Aplikáciu tak môžu členovia programu Windows Insider testovať už oficiálne aj na smartfónoch.

Nová verzia, nové funkcie

Nová verzia na smartfóny prináša aj jednu z najžiadanejších funkcií, možnosť vytvárať skupinové videohovory. Okrem toho pribudla aj možnosť odpovedať na prijaté správy cez notifikácie bez nutnosti otvárať celú aplikáciu. V priebehu leta má navyše pribudnúť posielanie SMS správ priamo z počítača vďaka prepojeniu so smartfónom.

uwp-mobile

Vo verzii pre desktopy pribudlo od poslednej vydanej verzie množstvo populárnych komunikačných funkcií. Ide napríklad o možnosť telefonovať na pevné a mobilné linky, zanechávať a prijímať odkazy v hlasovej schránke, podržať hovor a podobne. Ďalej malo byť uľahčené vyhľadávanie ľudí a vylepšené nástroje na zdieľanie súborov a obrazovky, ako aj preklad pre audio a video hovory. Ako sa pomaly blíži termín vydania finálnej verzie, aplikácia prechádza dramatickými zmenami. Súčasťou týchto zmien je pridávanie nových vecí ako posielanie 300 MB súborov alebo nástrojov a služieb Skype Bots.

Skype Bots umožní automatizovať chat

Integráciou umelej inteligencie Skype Bots môžu rôzne spoločnosti automatizovať svoje komunikačné účty. Používateľ bude komunikovať s botmi, ktoré sa mu snažia pomôcť s jeho požiadavkami a v prípade potreby dôjde k zapojeniu ľudského faktoru. Univerzálna aplikácia Skype bude pre bežných používateľov dostupná od 2.augusta. Dovtedy ju môžu otestovať členovia programu Windows Insider.

uwp-murphy

19.07.2016

+