MojWindows

Mobilná hra Pokémon Go zobrala svet útokom, len v priebehu niekoľkých dní ju začali hrať milióny ľudí. Cieľom je chytať virtuálne potvorky – pokémonov, následne ich trénovať a potom sa postaviť v zápasoch proti ostatným hráčom. Aby ste pokémonov mohli chytiť, musíte so smartfónom v ruke vyraziť von. Hra Pokémon Go využíva GPS súradnice na to, aby určila, kde sa nachádza aký pokémon. Prechádzate sa tak po vonku a na displeji smartfónu sa vám zobrazujú potvorky. Hra je dostupná pre smartfóny so systémom Android a iOS, no chladných nenechala ani Windowsákov.

Petícia za Pokémon Go pre „desiatku“ žne úspech

Windows komunita je tak aktuálne rozdelená na dva tábory. Tých, ktorých Pokémon vôbec nezaujíma, a tých, ktorí aktívne bojujú za to, aby hra bola vydaná aj pre platformu Windows. Už pred 10 mesiacmi, kedy ešte nikto netušil, aký ošiaľ táto hra vyvolá, vznikla petícia žiadajúca verziu pre systémy Windows 10 a Windows 10 Mobile. Mobilná hra sa neuveriteľne rozbehla, čo petícii poriadne pomohlo. K dnešnému dňu sa pod ňu podpísalo viac ako 77-tisíc ľudí a zdá sa, že nie nadarmo. Technická podpora Microsoftu informovala, že na základe enormného počtu požiadaviek, skúma možnosti, ako populárnu hru dostať do obchodu Windows Store.Pokemon Go

Oslavy by boli predčasné

Treba myslieť na to, že ide o vyjadrenie zástupcu technickej podpory, ktorý nemusí mať celkom presné informácie o internom dianí a komunikácii s vývojármi. Preto ho nemožno brať ako záväzné. Microsoft totiž cez ostatné komunikačné kanály o ničom neinformoval. To, že by samotní tvorcovia hry, štúdio Niantic, hru vytvorili na vlastné triko nie je pravdepodobné kvôli nízkemu podielu Windows smartfónov.

Tlak zo strany fanúšikov je ale veľký a prostriedky na splnenie tejto požiadavky má  Microsoft na dosah ruky. Reálnym scenárom by bolo použitie vývojárskych nástrojov, ktoré pri minimálnych úpravách v kóde umožňujú aplikáciu preniesť na platformu Windows. Ďalším scenárom je nadviazanie spolupráce Microsoftu a spoločnosti Niantic, či už finančnej alebo vývojárskej. Zástupcovia technickej podpory prisľúbili, že o akýchkoľvek novinkách v tomto smere budú informovať. Ak teda patríte k fanúšikom série Pokémon a hru by ste chceli mať na systémoch Windows, môžete podporiť spomínanú petíciu. Inak neostáva nič len čakať.

Zdroj: neowin

18.07.2016

+