MojWindows

Pixel Survival je survival hra v ktorej sa postavíte množstvu príšer, pre ktoré nepredstavujete nič viac, ako chutné nočné občerstvenie. Cez deň sa sústredíte len na to, aby ste nazbierali čo najviac surovín a dostatočne tak mohli vylepšiť svoje zbrane a schopnosti, a zároveň postavali pasce, ktoré vám pomôžu prežiť noc. Lebo noc, to už je iná káva. Počas nej musíte všetky svoje sily sústrediť na boj s nepriateľmi. Zvoliť môžete rôzne stratégie. Buď sa protivníkom postavíte priamo alebo pred nimi budete utekať a postupne ich lákať do pascí. Tieto prístupy môžete samozrejme kombinovať.

Pixel Survival

Pixelové grafické spracovanie hre dodáva príjemný retro nádych a vďaka kombinácii RPG prvkov s poriadnou akciou sa nebudete nudiť. Nájdete tu viac ako tridsiatku rôznych vecí, ktoré môžete získať nákupom za herné zlatky a postupne tak vylepšovať svojho hrdinu. Cieľom hry je udržať sa  nažive tak dlho, ako to len pôjde. To je ale ťažšie, než sa môže zdať na prvý pohľad. Zo začiatku sa hrdina javí ako dostatočne silný, no ako postupne plynú jednotlivé noci, situácia sa dramaticky mení. Kľúčom k úspechu je veci vylepšovať čo najčastejšie, čo opäť súvisí so zberom a správou surovín.

Pixel Survival je zdarma dostupná cez Windows Store pre smartfóny a počítače. Hra sa síce dá stiahnuť aj na počítače, no pokiaľ nemáte notebook s dotykovou obrazovkou, prípadne tablet, rozhodne to nemôžeme odporučiť. Ovládanie vôbec nie je prispôsobené na klávesnicu a tak musíte zbesilo klikať myšou na jednotlivé ovládacie prvky v hre. Hranie na smartfónoch je na druhej strane plynulé a bezproblémové.

22.07.2016

+