MojWindows

Microsoft tento týždeň používateľov potešil dvojicou nových funkcií, ktoré patrili medzi žiadané už dlhšiu dobu. Ako prvá bola vylepšená systémová aplikácia Fotografie. V nej pribudla možnosť z existujúcich videí vytvárať spomalené, takzvané slow-motion videá. Aplikácia Fotoaparát na vybraných zariadeniach síce umožňuje priamy záznam takýchto videí, no ide o to, že teraz si budete môcť spomaliť aj videá natočené normálne. A to bez toho, aby ste museli vyhľadávať pokročilé nástroje, pomocou ktorých by ste ich mohli upravovať.

Spomalenie na úkor kvality

Treba ale myslieť na to, že upravením videa, ktoré je natočené klasicky, nezískate rovnaký výsledok ako v prípade keď ho natočíte rovno v slow-motion. Na zlepšenie kvality síce existujú rôzne pokročilé algoritmy, no výsledok je napriek tomu rozdielny. Pri nahrávaní slow-motion videa je bežnou praxou záznam pri rýchlosti 120 snímok za sekundu. Práve preto je možné video spomaliť a stále je plynulé, no svoju daň si to vyberá na rozlíšení. Vo vyššom rozlíšení sú zase videá bežne nahrávané pri 30 snímkach za sekundu. Napriek tomu, že netreba čakať zázraky, ide o jednoduchý spôsob ako upraviť existujúce videá. Nová verzia aplikácie Fotografie by mala byť dostupná už aj bežným používateľom.

wp_ss_20160720_0003

Pribúda aj panoráma

Druhým vylepšením je vytváranie panoramatických záberov cez aplikáciu Fotoaparát. Táto možnosť pribudla vo verzii aplikácie 2016.715.21.0, ktorá je momentálne dostupná len pre Insiderov. Potešujúce je to, že po aktualizácii Anniversary Update má byť dostupná pre všetky smartfóny so systémom Windows 10 Mobile. V aktuálnej verzii chýbajú pri používaní režimu panorámy akékoľvek nastavenia.

Panorama

Zdroj: Winbeta

20.07.2016

+