MojWindows

Tatra banka najnovšie svojich klientov potešila novou verziou aplikácie Čítačka pre Windows 10. Doteraz bola aplikácia dostupná pre smartfóny, no od verzie 2.0.0 si ju môžete nainštalovať aj do svojho počítača, tabletu, či notebooku so spomínaným systémom. Okrem rozšírenia pôsobnosti na nové zariadenia prešla aj kompletnou zmenou používateľského rozhrania s viacerými drobnými vylepšeniami na uľahčenie používania. Vygenerovaný overovací kód je napríklad možné skopírovať, čo je podstatne jednoduchšie ako ručné prepisovanie.

Čítačka

Na overovanie platieb cez internetbanking musia mať klienti prístup k hardvérovej čítačke a platobnej karte. Aplikácia Čítačka túto nutnosť odstraňuje, nakoľko sú všetky potrebné kódy generované priamo pomocou nej. Jej veľkou výhodou je aj to, že na svoje používanie nevyžaduje prístup na internet. Aktivujete ju len raz a potom používate bez toho, aby ste museli mať prístup k hardvérovej čítačke a karte.

Čítačka

Po inštalácii je aplikáciu nutné aktivovať. To je možné telefonicky kontaktovaním Tatra banky alebo pomocou internetbankingu. Potrebný postup je popísaný priamo v aplikácii. Pri aktivácii cez internetbanking si vo svojom účte zažiadate o jej pridanie a po potvrdení budete informovaný o čase, kedy ju môžete aktivovať. S aktiváciou môžete začať po uplynutí desiatich minút od zažiadania, pričom doba možnej aktivácie trvá až 72 hodín. Ak si aplikáciu neaktivujete v tomto termíne, musíte o to opätovne požiadať. Pre dokončenie aktivácie vám bude vygenerovaný kód, ktorý je potrebné zadať v aplikácii.

Čítačka

Čítačka je rovnako bezpečná ako jej hardverový protiklad. Prístup do nej je totiž chránený heslom, ktoré si vytvoríte pri prvom spustení. Pri vytváraní je heslo navyše kontrolované bezpečnostným algoritmom a od jeho zložitosti sa priamo úmerne odvíja doba po ktorej ho budete musieť zmeniť.

Čítačka

Prihlasovanie do aplikácie prebieha pomocou spomínaného hesla a pokiaľ aplikáciu minimalizuje, musíte ho opätovne zadať, čo je z pohľadu bezpečnosti výborné. V nastaveniach je však možné automatické odhlasovanie vypnúť a miesto toho zvoliť odhlasovanie až po 2 minútach. Ďalej si cez nastavenia môžete zmeniť jazyk aplikácie, heslo alebo celú aplikáciu deaktivovať.

Čítačka

Aplikácia Čítačka vo verzii 2.0.0 pre systém Windows 10 je zo strany Tatra banky rozhodne krokom správnym smerom. Svojim dizajnom zapadá do moderného prostredia systému, či už v desktopovej, alebo mobilnej verzii. Používanie je intuitívne a klientom určite nebude robiť žiaden problém. Použitím aplikácie im odpadá nutnosť nosiť so sebou kartu a hardverovú čítačku. Aplikáciu si môžete bezplatne stiahnuť pomocou tohto odkazu na obchod Windows Store.

Čítačka

01.07.2016

+