MojWindows

Z obchodu Windows Store sme vybrali päť zaujímavých bezplatných hier pre Windows smartfóny a počítače.

Age of Cavemen

Vynikajúca prehistorická multiplayerová stratégia z dielne známeho vydavateľa Game Troopers. Hráč sa chopí role starešinu dediny, ktorý ju musí postupne zveľaďovať a brániť pred nájazdami konkurenčných kmeňov. Sám je pritom neraz nútený s vybudovanou armádou vyraziť do boja s cieľom získať suroviny. Potrebné suroviny na stavbu produkujú aj budovy v dedine, no musíte si ich rozvrhnúť tak, aby pokryli výstavbu nových budov, obrannej línie aj trénovanie armády. Pri výpravách za surovinami môžete zaútočiť na ostatných hráčov, prípadne zvoliť miernejší prístup a vybrať si režim kampane. Práve hráči sú však najväčšou hrozbou a podceniť obranu sa rozhodne nevypláca.

Neoddeliteľnou súčasťou sú aj meteority, ktoré môžete míňať na špeciálne odmeny a vylepšenia ako napríklad zdvojnásobenie produkcie, urýchlenie stavby, suroviny a podobne. Získavate ich za plnenie rôznych úloh, odstraňovanie stromov a kameňov z dediny alebo vo forme dennej odmeny za prihlásenie do hry. Taktiež je možné zakúpiť ich v rámci zabudovaných mikrotransakcií.  Hra je silne inšpirovaná populárnym titulom Clash of Clans, z ktorého prebrala väčšinu prvkov. Hra Age of Cavemen je cez Windows Store bezplatne dostupná pre počítače a smartfóny so systémom Windows 10.

The Pirate: Caribbean Hunt

V hre The Pirate: Caribbean Hunt  sa ako kapitán ocitnete na palube pirátskej lode s cieľom plieniť, bojovať, obchodovať a stať sa tak neohrozeným pánom karibských morí. Hra obsahuje silné RPG prvky a v podstate sa sústreďuje okolo niekoľkých základných aktivít. Môžete loviť stratený náklad, bojovať s ostatnými loďami a kradnúť im náklad, zarábať kupovaním a predajom tovaru alebo loviť konkurenčných pirátov a ničiť im lode.

Dôležitým aspektom hry je aj postupné vylepšovanie vlastnej lode tak, aby sa zlepšila jej rýchlosť, prepravná kapacita, ale aj bojaschopnosť. Plnením rôznych úloh získavate skúsenosti a zlepšujete úroveň svojho kapitána. Ten sa môže zdokonaľovať v rôznych schopnostiach, ktoré mu ďalej pomôžu na výprave za slávou. Hra je cez Windows Store bezplatne dostupná pre počítače so systémom Windows 10.

The Pirate: Caribbean Hunt

Battle of Helicopters

Ako už vypláva zo samotného názvu, ide o hru, kde sa ocitnete v koži pilota bojového vrtuľníka. Na hernom poli sa postavíte zoči voči ostatným hráčom, ktorí vás chcú zostreliť z oblohy a vybojovať si tak svoje miesto v sieni slávy. Svoju helikoptéru je možné zdokonaľovať a postupne tak pretvárať na dokonalú vražednú zbraň. No na to potrebujete získať herné peniaze. Hra našťastie ponúka viacero úloh, z ktorých vám padne nejaká tá minca.

Celkovo hra nie je náročná, no najväčším problémom je plne si osvojiť ovládanie. Aj keď vás hra v úvode sprevádza všetkým potrebným, nejaký čas potrvá, kým to dostanete do krvi. Často sa totiž ocitnete v situácii, kedy vás od smrti bude oddeľovať len vaša zručnosť v kľučkovaní pomedzi budovy. Hra je cez Windows Store zdarma dostupná pre smartfóny a počítače so systémom Windows 8 a 10.

Battle of Helicopters

Arcane Soul

Akčná RPG hra v ktorej sa počas svojej dobrodružnej výpravy postavíte širokej škále rôznych monštier. Bojovať budete napríklad s otravným slizom, zákernými goblinmi alebo extrémne silnými bossmi. V tom vám pomôžu desiatky zbraní a brnení. Tie môžete navyše vylepšovať a potvorám sa tak stať ešte silnejším a nebezpečnejším protivníkom. Navyše v tom nebudete úplne sami. Počas cesty vám pomocnú ruku podajú viaceré postavy. Už váš hrdina je pritom sám o sebe zručný vo viacerých bojových schopnostiach, v ktorých sa postupne dokonca zdokonaľuje. Preto nemusí byť výprava až taká beznádejná, ako to na prvý pohľad vyzerá. Za každú cenu si musíte poradiť a nenechať sa poraziť. Hra je cez Windows Store bezplatne dostupná pre smartfóny a počítače so systémom Windows 8 a 10.

Theft Inc.

Strategicko-akčná hra Theft Inc. na prvý pohľad čerpá svoju inšpiráciu v hernej a literárnej klasike Splinter Cell. Poriadne otestuje vaše špiónske schopnosti a zručnosť pri zakrádaní sa vo vysoko strážených oblastiach. Ako člen zločineckého syndikátu si musíte nájsť cestičku k najcennejším predmetom na svete. Pritom sa musíte vyhnúť strážam, bezpečnostným kamerám a ďalším opatreniam proti zlodejom. Dostupná je pre počítače aj smartfóny so systémom Windows 10 a hoci nie náročná na pochopenie, k tomu, aby ste sa stali svetovo presláveným zlodejom potrebujete dávku trpezlivosti a šťastia.

Hra však ponúka desiatky rôznych nástrojov, ktoré vám pri vašich náročných úlohách pomôžu. Kľúčovým prvkom hry je správne načasovanie. Častokrát budete nútení vyčkávať v tieni, kým sa strážnik vzdiali dostatočne na to, aby ste mohli pokračovať. Pokiaľ nebudete obozretní, strážnici si vás všimnú a vy sa musíte rýchlo rozhodnúť – bojovať alebo ujsť. Hra Theft Inc.  je na stiahnutie dostupná cez Windows Store.

25.07.2016

+