MojWindows

Tím Xbox predstavil počas tlačovej konferencie na E3 novú rodinu zariadení Xbox One, množstvo nových funkcií pre Xbox Live a najväčšiu ponuku hier v histórii Xboxu. Phil Spencer, šéf divízie Xbox, zdôraznil odhodlanie Xbox tímu budovať budúcnosť hrania aj mimo hranice konzolových generácií a hráčom umožniť hrať sa bez hraníc.

Xbox prinesie Xbox Live do všetkých zariadení a sietí, vrátane PC, konzol, virtuálnej reality a mobilných zariadení, a zjednotí ich tak, aby sa cítili všetci hráči vítaní, rešpektovaní a podporovaní. Nový program Xbox Play Anywhere umožní hráčom zakúpiť si hru iba raz a potom ju hrať na konzole Xbox One a PC s Windows 10 a zdieľať medzi nimi postup, uložené pozície a získané achievementy. Všetky nové herné tituly od Microsoft Studios, predstavené počas brífingu E3, budú podporovať Xbox Play Anywhere. A na ďalších sa pracuje.

https://www.youtube.com/watch?v=KDtOEvxjnG0

Nová rodina zariadení Xbox One

Nový hardvér a príslušenstvo Xbox One prináša bezkonkurenčnú ponuku a úroveň personalizácie. Všetky Xbox One zariadenia prehrajú všetky súčasné a plánované Xbox One hry, ako aj hry z programu spätnej kompatibility. A takisto všetko príslušenstvo bude kompatibilné naprieč celou rodinou konzol Xbox One.

Xbox One S

Nový Xbox One S s novým a elegantnejším dizajnom v bielom prevedení je najmenším a najkompaktnejším Xboxom doteraz. O 40 % menšia konzola s integrovaným napájacím zdrojom podporuje rozlíšenie 4K Ultra HD pre filmy a streamovaný obsah zo služieb ako napríklad Netflix. Podpora High Dynamic Range (HDR) pre video a hry vnáša bohatšie a jasnejšie farby do hier ako Gears of War 4. Xbox One S sa začne predávať začiatkom augusta vo verziách s 500 GB, 1 TB a 2 TB pevným diskom v cenách od 299 eur.

Project Scorpio

Project Scorpio bude najvýkonnejšou hernou konzolou. GPU s výkonom 6 Tflops prinesie prémiové herné zážitky, vrátane hrania v plnom 4K rozlíšení a vysoko kvalitné zážitky vo virtuálnej realite. Project Scorpio sa pridá k rodine Xbox One a doplní konzoly Xbox One a Xbox One S, pričom všetky Xbox One hry a príslušenstvo budú navzájom kompatibilné.

Nový bezdrôtový ovládač Xbox

Vyznačuje sa zvýšeným komfortom vďaka pogumovanému gripu a elegantným dizajnom v bielom prevedení. Pridaná podpora Bluetooth umožňuje jednoduché bezdrôtové pripojenie k PC s Windows 10 alebo tabletom. Nový bezdrôtový ovládač bude dostupný celosvetovo v auguste za 59,99 eura.

XboxOneS_TransBG_RGB

Xbox Design Lab

Hráči si teraz môžu vytvoriť vlastný, oficiálny a jedinečný bezdrôtový ovládač. Na výber majú viac ako 8 miliónov farebných kombinácií tela ovládača, smerového ovládača, palcových ovládačov a tlačidiel ABXY. Každý ovládač je ručne vyrobený a doručený priamo hráčom. Xbox Design Lab prijíma objednávky zatiaľ iba zo Spojených štátov, Kanady a Portorika.

https://www.youtube.com/watch?v=yGxxXkDqRS8

Bezdrôtový ovládač Xbox Elite – Gears of War 4 Limited Edition

Ovládač pre profesionálov navrhnutý v spolupráci so štúdiom The Coalition odráža svojim dizajnom boj s novým nepriateľom laserom vyrezanými stopami po pazúroch. Ovládač bude dostupný začiatkom októbra vo veľmi limitovanom počte za 199,99 eur.

Vylepšenia, ktoré dostane služba Xbox Live

Zjednotenie hráčov cez Xbox Live

Cieľom Xbox Live je kultivovať bezpečnú, zábavnú a spoľahlivú online komunitu, kde sú všetci hráči bez rozdielov vítaní, rešpektovaní a podporovaní. Tím Xbox oznámil množstvo nových funkcií, ktoré mažú hranice medzi hráčmi na rôznych zariadeniach a robia hranie dostupnejšie pre všetkých.

Kluby na Xbox Live

Úplne nový spôsob spájania sa s hráčmi a vytvárania súkromných komunít s ľuďmi, ktorí zdieľajú podobné herné štýly, osobné záujmy a hodnoty.

Vyhľadávanie skupín na Xbox Live

Hľadanie skupín na Xbox Live je najjednoduchší spôsob na vyhľadávanie hráčov, ktorí sú dostupní a kvalifikovaní, aby sa pridali do vašej hry, keď ich potrebujete.

Arena na Xbox Live

Nová online platforma pre turnaje navrhnutá pre všetkých, nováčikov aj hráčov ašpirujúcich na profesionálov. Arena na Xbox Live prináša súťažné hranie na Xbox One a zariadenie s Windows 10. Zapíšte sa do turnajov priamo cez rozhranie Xboxu alebo aplikáciu Xbox a hrajte o ceny a slávu.

Cross-play

Hráči na Xbox One a Windows 10 teraz môžu hrať vybrané hry pre viacerých hráčov spolu. Gears of War 4, Forza Horizon 3, Sea of Thieves a Scalebound podporujú hranie medzi Xbox One a Windows 10 PC. Aj hráči Minecraftu na iOS, Android, Windows 10 Phone a Windows 10 zariadeniach sa môžu spojiť a užiť si zábavu pri hre viacerých hráčov navzájom.

PC hry (Win32) na Xbox Live

S pripravovanou letnou aktualizáciou pre Xbox uvidíte na Xbox Live tie najlepšie PC hry. Použite aplikáciu Xbox a uvidíte, aké PC hry hrajú vaši priatelia, prezrite si záznamy z hrania alebo nahrajte vlastné a vymieňajte si textové a hlasové správy s priateľmi naprieč hrami.

Nezávislý výber jazyka

Sloboda pri výbere ktoréhokoľvek podporovaného jazyka na Xbox One a to bez ohľadu na región zvolený v nastaveniach.

Najväčšia ponuka hier prichádza na Xbox One a Windows 10

Xbox predviedol pestrú ponuku hier pre Xbox One a Windows 10 pripravených na tento rok a blízku budúcnosť, vrátane exkluzívnych titulov, herných trhákov a nezávislých hier z programe ID@Xbox, ako napríklad ReCore, Gears of War 4, Forza Horizon 3, Sea of Thieves, Halo Wars 2, Scalebound, Tacoma a Minecraft.

14.06.2016

+