MojWindows

Steam predsa len nezabudol na komunitu hráčov, ktorí používajú Windows smartfóny. Pre operačné systémy Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile je od dnešného dňa konečne dostupná oficiálna aplikácia tejto služby. V priebehu rána sa objavila v obchode Windows Store a postupne k nej získavajú prístup ďalší a ďalší používatelia. Aplikácia prichádza približne týždeň po tom, ako sa objavili informácie o možných prácach na autentifikačnej aplikácii Steam Guard.

Podľa popisu vo Windows Store je práve nástroj Steam Guard, slúžiaci na dvojfaktorovú autentifikáciu, súčasťou tejto novej aplikácie. Medzi ďalšie jej zverejnené funkcie patrí možnosť obchodovať pomocou komunitného marketu, prezeranie a nákup hier, ako aj diaľkové spustenie sťahovania, či inštalácie hier do počítača. Zatiaľ ide o akési prvotné vydanie a funkcionalita aplikácie má byť postupne rozširovaná. Uvidíme, ako si s tým spoločnosť Valve poradí. K aplikácii sa dostanete pomocou tohto odkazu.

Ako písalo viacero používateľov na fórach, nemusíte k nej mať okamžitý prístup. S týmto sme sa stretli aj my. Na mobilnej desiatke sme aplikáciu stiahnuť nemohli, no v prípade systému Windows Phone 8.1 to problém nebol.

Steam apka

29.06.2016

+