MojWindows

Po včerajšom prešľape dnes Microsoft prostredníctvom svojho blogu oficiálne oznámil a potvrdil termín vydania aktualizácie Anniversary Update pre Windows 10. Dostupná bude 2. augusta, presne ako naznačovali včerajšie informácie. Aktualizácia bola vo vývoji prakticky od novembra a vývojári majú pred sebou posledné týždne na to, aby odstránili prípadné chyby a vyšperkovali ju do dokonalosti.

Pokiaľ sa bude opakovať rovnaký postup ako v minulosti, Insideri sa finálnej verzie dočkajú už niekoľko týždňov v predstihu. To by zároveň znamenalo, že Microsoft podniká už len drobné úpravy, čo potvrdzuje aj častejšie vydávanie testovacích verzií systému s čoraz menším počtom chýb. Aktualizácia prinesie celý zástup vylepšení, medzi ktorými vynikajú napríklad funkcia Windows Ink, rozšírenia pre Microsoft Edge, prerobená ponuka Štart, vynovené Centrum akcií, Obchod a Nastavenia, program Xbox Play Anywhere. Okrem nových funkcií sa môžeme tešiť na obrovské množstvo drobných vylepšení a opravených chýb.

Okrem potvrdenia tohto dátumu, Microsoft zároveň pripomína, že dnešným dňom začína plynúť posledný mesiac, kedy majú používatelia systémom Windows 7 a 8.1 možnosť bezplatne inovovať na desiatku. Ponuka končí svoju platnosť 29.júla, teda len pár dní pred vydaním spomínanej aktualizácie. Momentálne je Windows 10 celosvetovo používaný už na viac ako 350 miliónoch zariadení. Microsoft však v nasledujúcich rokoch ašpiruje dotiahnuť to až na jednu miliardu. Treba pripomenúť, že končiaca ponuka na bezplatnú inováciu je limitovaná len na PC verziu systému pre počítače, notebooky, tablety a podobné zariadenia. Smartfóny budú na Windows 10 Mobile môcť prejsť bezplatne aj po tomto termíne.

Update terminZdroj: Microsoft

29.06.2016

+