MojWindows

Microsoft už dávnejšie pridal do vstavanej aplikácie OneDrive šikovné nastavenie, ktoré donedávna unikalo pozornosti. Konkrétne ide o možnosť nastaviť si rýchlosť odosielania a sťahovania súborov. Používatelia predtým nemali kontrolu nad týmito nastaveniami, čo bolo frustrujúce hlavne v prípade, že chceli sťahovať veľké súbory, no nechceli byť obmedzovaní pri používaní svojho pripojenia.

Podľa dostupných informácií však táto funkcia nie je zatiaľ dostupná pre všetkých používateľov. Nie je celkom jasné, na základe čoho je sprístupňovaná, nakoľko jej dostupnosť hlásia aj Insideri aj bežní používatelia a pritom sa z obidvoch táborov ozývajú ľudia, ktorí k nej nemajú prístup. Pokiaľ teda patríte k tej šťastnejšej časti používateľov, hľadajte v nastaveniach položku „Network“. My používame OneDrive vo verzii 17.3.6386.0412, kde toto nastavenie máme.

Stačí kliknúť pravým tlačidlom na ikonu OneDrive v oznamovacej oblasti a z ponuky vybrať Settings. Následne v ponuke aplikácie OneDrive zvoliť Network a tam si nastaviť limity na rýchlosť sťahovania a odosielania dát.

One Drive

Zdroj: Reddit

23.05.2016

+