MojWindows

V súčasnosti je oveľa ťažšie vybrať si ten najlepší antivírusový program pre svoj počítač spomedzi ponuky, ktorá sa na trhu nachádza. Dnes sa už rozhoduje podľa viacerých faktorov, ktoré ovplyvňujú konečné výsledky testovaného antivírusového programu.

Pripravili sme si pre vás teda graf, ktorý zobrazuje niekoľko antivírusových programov od rôznych spoločností a ich výsledky testovania za mesiac apríl 2016.

antivir graf

Z grafu je možné výčítať, že práve trojica programov zablokovala až 100 % hrozieb. Sú to Kaspersky, F-Secure a Trend Micro. V tesnom závese za nimi sa nachádzajú antivíry AVIRA a Bitdefender s 99.7 % a následne Avast a AVG s 99.5 % zablokovaných hrozieb.

Pre zaujímavosť môžeme spomenúť hodnoty programov ESET, ktorý dosiahol 98.1 % a Microsoft Defender, ktorý dosiahol 90.8 %. Ak teda hľadáte ten najlepší antivírusový program pre operačný systém Windows, určite by sme vám poradili programy Kaspersky, AVIRA, Avast, či AVG. Samozrejme ani ESET nie je na zahodenie. Výber sa už potom uskutočňuje aj na základe osobných preferencií.

Samozrejme je potrebné poukázať na fakt, že aj keď niektoré programy preukázali 100 % spoľahlivosť pri ochrane neznamená to, že vás aj ochránia voči 100 % internetových hrozieb. Znamená to len, že boli schopné zablokovať nebezpečné vzorky použité v teste.

Zdroj: av-comparatives

20.05.2016

+