MojWindows

Ľudia, ktorí sú zapojení v programe Windows Insider, už od začiatku narážajú na problémy s bezpečnostnými nástrojmi Kaspersky. Tie jednoducho nie sú podporované a kvôli chybe ovládačov nefungujú. Microsoft síce opakovane informoval, že nadviazal partnerstvo s vývojármi z Kaspersky Lab, aby spoločne chybu opravili, no situácia sa napriek tomu v dohľadnej dobe nezmení. Používatelia sa obrátili aj priamo na Kaspersky Lab, odkiaľ dostali neutešivú odpoveď.

Spoločnosť informovala, že nikdy nepodporovala beta alebo preview verzie žiadneho operačného systému a je veľmi nepravdepodobné, že by sa to teraz zmenilo. Dôvodom je fakt, že vývojári nedokážu garantovať stabilitu svojich produktov na takýchto verziách systému. Preto je pravdepodobnosť, že nové verzie nástrojov budú podporovať Insider verzie Windows 10 extrémne malá.

Microsoft sa k situácii vyjadril na oficiálnom fóre v podobnom duchu. Insider verzie systému majú prechádzať obrovskými zmenami, a preto nemáme očakávať funkčné verzie aplikácií od Kaspersky Lab skôr, ako dôjde k vydaniu Anniversary Update počas leta. Do tej doby sa musia Insideri spoľahnúť na zabudovaný nástroj Windows Defender, prípadne siahnuť po bezpečnostných aplikáciách iných výrobcov.

Zdroj: winbeta, microsoft

23.05.2016

+