MojWindows

Skupina bývalých vývojárov zo štúdia Lionhead po tom, ako došlo k zrušeniu pripravovanej hry Fable Legends, naplno pracuje na novom projekte. Tentokrát ide o kartovú hru ladenú na tému Fable, ktorá nesie názov Fable Fortune. Hráči sa tak stretnú so známymi prostrediami, kúzlami, hrdinami aj príšerami. Práce na tejto hre síce prebiehali už nejaký čas v Lionheade pred jeho zatvorením, no Microsoft len nedávno povolil v ich pokračovaní už pod taktovkou štúdia Flaming Fowl Studios.

Fable Fortune

Hra by mala osloviť, či už fanúšikov série Fable, alebo všeobecne kartových hier ako HearthStone, Cabals alebo Magic the Gathering. Jej princíp je postavený na tom, že hráči si vyberú jeden z ôsmich balíčkov kariet a pomocou nich sa snažia znížiť oponentov život na nulu. Vývojári sa však snažia vylepšiť žáner tým, že pridali atraktívny 3D umelecký štýl, online kooperatívny režim bojov proti bossom, systém vylepšovania kariet, špeciálne trofejové karty, špeciálne jednotky a ďalšie chuťovky.

Fable Fortune

Herná štruktúra napríklad obsahuje plnenie rôznych úloh počas jednotlivých zápasov, na základe čoho sa zmení hlavný hrdina, jeho schopnosti, prípadne niektoré karty získajú novú formu. Vývojári z Flaming Fowl Studios spustili 4-týždňovú kampaň na stránke Kickstarter s cieľom financovať dokončenie a vydanie hry. S ľuďmi, ktorí hru finančne podporia budú komunikovať o tom, čo do hry pridať a podobne. Viac informácií o prácach na hre, ako aj o kampani na financovanie nájdete na oficiálnej stránke štúdia alebo na stránke Kickstarter kampane. Ak všetko pôjde hladko, tak by hra mala vyjsť niekedy začiatkom budúceho roka a to pre platformy Xbox a PC.

Fable Fortune

Zdroj: IGN

31.05.2016

+