MojWindows

Výrobca bezpečnostných riešení ESET vydáva novú verziu nástroja ESET Secure Authentication, ktorý chráni firemné údaje dodatočným jednorazovým heslom. Tento spôsob ochrany sa volá dvojfaktorová autentifikácia (2FA).

Nová verzia ESET Secure Authentication 2.4 chráni údaje v cloudových službách ako napríklad Microsoft Office 365 a Google aplikáciách. Zároveň je možné túto autentifikáciu pridať aj do prihlasovania k lokálnym účtom Windows, Mac OS a Linux, prípadne definovať rozsah IP adries, na ktorých dodatočné heslo nebude vyžadované. Vyžadované bude napríklad ak sa zamestnanec pripája do firemnej siete mimo pracoviska.

Dvojfaktorová autentifikácia pridáva do procesu prístupu k firemným údajom ďalšiu vrstvu ochrany. Pri používaní štandardného prístupu cez prihlasovacie meno a heslo hrozí, že útočník napríklad prostredníctvom škodlivého kódu získa tieto prihlasovacie údaje, alebo si používateľ zvolí príliš jednoduché heslo, ktoré útočník uhádne. Pri súčasnom použití druhého jednorazového hesla, ktoré vygeneruje aplikácia ESET Secure Authentication na mobilnom zariadení, sa pri oboch týchto scenároch útočník k cenným údajom nedostane. Ochranu prístupov dvojfaktorovou autentifikáciou začali v posledných rokoch používať aj internetoví giganti ako Google, Facebook, Apple a Amazon, čím výrazne zvýšili zabezpečenie svojich používateľov.

ESET_SecureAuthentication

ESET bral pri tvorbe najnovšej verzie ESET Secure Authentication do úvahy pripomienky trhu a existujúcich používateľov. Výsledkom je riešenie, ktorého inštalácia je ešte jednoduchšia a ktoré zároveň rozširuje ochranu na ďalšie aplikácie.

„Ktorákoľvek firma s bežiacim Active Directory môže svoje dáta ochrániť lepšie do desiatich minút vďaka jednoduchému inštalátoru ESET Secure Authentication,“ vysvetľuje Pavol Balaj, business development manažér spoločnosti ESET.

ESET Secure Authentication funguje na smartfónoch so systémom Windows Phone a Windows 10 Mobile, ako aj na tých so systémom Android, BlackBerry, iOS a na zariadeniach s podporou J2ME. Je k dispozícii aj v slovenčine. Riešenie podporuje aj autentifikáciu cez SMS správy, vďaka čomu je vhodné aj na staršie mobilné telefóny, na ktorých by aplikácia nefungovala, prípadne je možné použiť už existujúci hardvérový token. Riešenie je možné implementovať do služby RADIUS alebo použiť API a integrovať ho do existujúceho autentizačného systému, ktorý je založený na Active Directory. Obsahuje aj nástroje SDK, ktoré umožňujú ESET Secure Authentication implementovať do vlastného systému bez použitia Active Directory.

03.05.2016

+