MojWindows

Nemecká automobilka BMW nadviazala spoluprácu s Microsoftom pre vytvorenie svojej aplikácie BMW Connected North America. Aplikácia je momentálne dostupná pre zariadenia iPhone výlučne v USA a používať sa dá vo všetkých vozidlách s aktivovanou doplnkovou výbavou „ConnectedDrive Services“. Uvedenie na ďalšie trhy však bude nasledovať v priebehu roka.

V prvej verzii BMW Connected North America, dostupnej v USA od 31. marca, je centrálnym bodom osobná mobilita budúcnosti, teda každodenný manažment požiadaviek mobility. Z praktického hľadiska to znamená, že zákazník vždy všade dorazí načas.

Mobilná aplikácia predstavuje akéhosi osobného asistenta. Využíva databázové služby a služby strojového učenia pričom je úzko prepojená s vysoko flexibilnými integrovanými nástrojmi a službami Microsoft Azure. Sleduje dopravnú situáciu v závislosti od ktorej upravuje trasu pre navigáciu, vodiča vopred informuje o nebezpečných prekážkach, rodinu a priateľov zasa o predpokladanom čase príchodu a omnoho viac.

Pomocou prepojenia osobného kalendára a navigačného systému v aute si používateľ môže organizovať stretnutia. Aplikácia v smartfóne používateľa naviguje do cieľovej destinácie aj v momente kedy zaparkuje a vystúpi z vozidla.

Zákazník napríklad na základe čerstvých dát z premávky a ďalších údajov v predstihu dostane na svoj smartfón správu o presnom čase odchodu, tak aby na stretnutie dorazil načas. Po nasadnutí do vozidla sa informácie o cieli cesty môžu preniesť priamo do navigačného systému BMW jednoduchým stlačením tlačidla.P90214330-lowRes

Okrem tohto je pod hlavičkou BMW Connected integrovaná aj aplikácia diaľkovo ovládaných služieb BMW Remote Services. Na diaľku je tak možné uzamknúť vozidlo, ovládať svetlá, zatrúbiť alebo pri hybridných modeloch skontrolovať dojazd na batériu.

Inteligentný systém spracováva údaje a informácie z viacerých rozličných zdrojov, čím poskytuje základ pre individualizáciu a kontextovú orientáciu služieb. Systém je pritom učenlivý, vďaka čomu sa napríklad často navštevované destinácie automaticky uložia a pre ďalšie cesty sú jednoduchšie a rýchlejšie k dispozícii. Ultimátnym cieľom je vytvoriť asistenta, ktorý pomôže vo vozidle aj mimo neho. BMW týmto krokom mení víziu BMW Connected, predstavenú na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2016, na realitu v podobe jednoduchého a priameho prepojenia rozličných služieb mobility, vyladených pre potreby používateľa.

Zdroj: BMW

04.04.2016

+