MojWindows

Pokiaľ sa váš Windows 10 počítač zapína veľmi pomaly, máme pre vás riešenie v podobe zapnutia rýchleho spustenia. Ide o funkciu, ktorú Microsoft implementoval do nového operačného systému po tom ako bola pôvodne vytvorená pre Windows 8.1.

Ide síce o veľmi dobrú funkciu, ktorá umožňuje rýchly štart systému, no je potrebné si uvedomiť, že rýchlejšie vždy neznamená aj lepšie. Neodporúča sa totiž používať túto funkciu na zariadeniach, ktoré majú veľmi málo miesta na pevnom disku. Môže byť taktiež príčinou pre bootovacie problémy.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Zapnúť funkciu rýchleho spustenia ale vieme veľmi jednoducho. Stlačíme klávesovú skratku Win + X a z ponuky zvolíme Možnosti napájania. V okne, ktoré sa nám zobrazí vľavo hore zvolíme odkaz Požadovať zadanie hesla pri prebudení počítača.

prebudenie

Teraz sa ocitneme v systémových nastaveniach kde v hornej časti klikneme na odkaz Zmeniť momentálne nedostupné nastavenia.

zmenit

Teraz v tom istom okne prejdeme nižšie na Nastavenie vypnutia a zaškrtneme hneď prvý check box, pri ktorom je napísané Zapnúť rýchle spustenie (odporúča sa). Potom už len potvrdíme zmenu kliknutím na tlačidlo Uložiť zmeny.

zapnut

Môže sa ale stať, že po kliknutí na odkaz Zmeniť momentálne nedostupné nastavenia vám systém nemusí umožniť zapnúť funkciu rýchleho spustenia. Znamená to, že nie je povolená na vašom zariadení. Dôvodom môže byť vypnutá hibernácia. Tú ale môžete zapnúť cez príkazový riadok zadaním výrazu

powercfg /hibernate on

powercfg

Teraz by už funkcia rýchleho spustenia mala byť prístupná.

Windows 10 za najlepšiu cenu

21.03.2016

+