MojWindows

Nové informácie o termíne, kedy bude prístupná aktualizácia na Windows 10 Mobile sa objavujú takmer každý týždeň. Najčastejšie pochádzajú z oficiálnych účtoch na sociálnych sieťach, kde ich zverejnia neskúsení zamestnanci.

Najnovšie s informáciami vyrukoval známy bloger a  novinár Evan Blass, ktorý je zodpovedný za množstvo uniknutých informácií o pripravovaných zariadeniach. Uznanie získal nielen kvôli množstvu exkluzívnych informácií, ktoré priniesol, ale hlavne kvôli svojej spoľahlivosti. Drvivá väčšina z jeho predčasných informácií sa totiž následne ukázala ako správna. Preto je veľmi pravdepodobné, že pravdu bude mať aj v tomto prípade. Oproti „únikom“ od zamestnancov spomínaným v úvode, predsa len predstavuje spoľahlivejší zdroj. Treba však myslieť na to, že nič nebolo oficiálne potvrdené.

V maile, ktorý Microsoft posielal svojim partnerským spoločnostiam okrem iného informuje, že aktualizáciu pre staršie Lumie plánuje sprístupniť ešte v marci. Stať sa tak má po vydaní bežnej kumulatívnej aktualizácie pre najnovšie smartfóny už predávané so systémom Windows 10 Mobile. Vydanie aktualizácie má spočiatku prebiehať zo strany Microsoftu pasívne. To znamená, že používatelia budú musieť aktualizáciu vyhľadať ručne a spustiť jej inštaláciu. Až po zatiaľ nešpecifikovanej dobe Microsoft začne aktualizáciu aktívne „tlačiť“ na podporované smartfóny.

Zdroj: Venturebeat

07.03.2016

+