MojWindows

Po včerajšom vydaní novej verzie systému pre smartfóny zo staršej distribúcie Microsoft nezaháľal ani v oblasti svojho programu Windows Insider. Vydal nový testovací build 14291 z vývojárskej vetvy Redstone. Upravený bol aj zoznam zariadení, ktoré sa môžu do Insider programu zapojiť a získavať tak najnovšie testovacie verzie systému. Všetky smartfóny, ktoré oficiálne podporujú mobilnú „desiatku“, tak budú dostávať aj buildy Redstone. Nanešťastie však nebudú dostupné okamžite. Podpora bude do programu integrovaná v najbližších týždňoch. Build 14291, ktorý vyšiel včera je teda zatiaľ dostupný len pre smartfóny Lumia 550, 650, 950, 950 XL, Xiaomi Mi4 a Alcatel OneTouch Fierce XL.

Windows 10

Nové funkcie a vylepšenia

V prehliadači Microsoft Edge pribudla možnosť pripínať jednotlivé karty. Na mobilných zariadeniach bude jednoduchšie zatvárať jednotlivé karty, nakoľko došlo k zväčšeniu príslušného tlačidla.

edge-pinned-tabs

Po tom, ako spoločnosť stojaca za navigačnými aplikáciami HERE oznámila, že končí s ich vývojom Microsoft prisľúbil dramatické vylepšenie svojich Máp pre Windows 10. Aplikácia teraz prináša konzistentnejšie prostredie s vylepšeným ovládaním, pričom zmeny sa mali udiať aj v celkovej architektúre. Podstatne zlepšené malo byť ovládanie pomocou jednej ruky. Je možné aj minimalizovať výsledky vyhľadávania, inštrukcie a informácie o lokácii, čím sa zväčší zobrazenie mapy. Vylepšená bola logika pre vyhľadávanie lokalít v blízkosti. K obľúbeným položkám je možné pristupovať aj offline a dokonca k nim pridávať aj poznámky.  maps-1

Vylepšení sa dočkala aj aplikácia Budíky a hodiny, kde bol vylepšený spôsob pridávania a nastavovania budíkov. Ďalším doplnok je aplikácia Feedback Hub, ktorá v sebe zlučuje pôvodné Insider Hub a Windows Feedback.

 Čo bolo opravené?

Opravený problém, ktorý spôsoboval, že nebolo možné pripájať sa na Wi-Fi využívajúce zabezpečenie WEP.

Opravený problém spôsobujúci spomaľovanie pri písaní dlhšieho textu.

Vylepšená podpora Word Flow pre dlhšie slová.

Opravené bolo zobrazenie v zozname všetkých aplikácií pokiaľ je zapnuté zväčšenie textu pre zjednodušenie prístupu. Vyriešený bol aj problém s chybnými názvami položiek v Nastavenia -> Doplnky.

Známe chyby tohto buildu

Pri obnovení na výrobné nastavenia sa zo zálohy neobnovia aplikácie a miesto nich bude zobrazená len šedá dlaždica. Pri pokuse o nainštalovanie aplikácií cez Obchod sa neobnovia zálohové dáta danej aplikácie. V prípade vytvorenia zálohy sa dáta prepíšu a tým poškodia. Ak preto potrebujete vykonať reset zariadenia, neobnovujte zálohované dáta a zálohovanie úplne vypnite.

Kvôli chybe systémového API po aktualizácii na tento build nebude možné smartfón synchronizovať s Microsoft Band. Do vydania ďalšieho buildu má byť riešením zmena systémového jazyka.

Aplikácia Príslušenstvo nedetekuje Microsoft Display Dock a tak nie je možné aktualizovať jeho firmvér. Pokiaľ totiž nemá firmvér verzie 4 môže dochádzať k problémom so stabilitou pripojenia.

Zdroj: Microsoft

18.03.2016

+