MojWindows

Windows 10 má ako všetci vieme rozdelené nastavenia. Microsoft totiž pre nový systém vytvoril novú ponuku Nastavenia, ktorá disponuje novými ikonami a majú prehľadnejšie prostredie. Na druhej strane však ponechal v systéme aj starý Ovládací panel, na ktorý si množstvo používateľov zvyklo a pre blahobyt všetkých softvérový gigant ponechal túto funkciu aj vo Windows 10. Niekedy to ale je trošku nepraktické, pretože niektoré veci ako Windows aktualizácie a nastavenia pre dotykový displej môžeme nájsť len v novej ponuke Nastavenia a ostatné ako napr. Správcu zariadení nájdeme len v Ovládacom paneli.

Preto pokiaľ vás unavuje hľadať rôzne nastavenia a prepínať sa medzi týmito dvoma ponukami, Windows 10 ponúka riešenie. Nazýva sa GodMode a v podstate ide o priečinok, ktorý si dokáže každý jednoducho vytvoriť na pracovnej ploche a bude v ňom mať zjednotené všetky nastavenia systému. Stačí len vytvoriť nový priečinok na pracovnej ploche pravým klikom na myške Nový -> Priečinok.

priecinok

Následne skopírovať do jeho názvu nasledovný výraz:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

godpriecinok

Potom potvrdiť klávesou Enter a ikona sa zmení do nasledovného vizuálneho zobrazenia.

finalny

Dvojklikom na ikonu sa zobrazia nasledovné nastavenia od Automatického prehrávania, cez Centrum sietí, Dátum a čas, Obrazovky až po Zariadenia a tlačiarne a Zvuk.

godmode titulka

29.03.2016

+