MojWindows

Ak vám prekáža ako niektoré klávesy v systéme Windows fungujú, ponúkame vám tip ako si namapovať ľubovoľnú klávesu, aby vykonávala inú funkciu ako doteraz. V tomto momente do hry prichádza softvér SharpKeys, ktorý si môžete stiahnuť TU. Tento tip je funkčný na operačných systémoch Windows 7, 8.x a 10.

Po nainštalovaní SharpKeys si program otvoríme cez odkaz na ploche a vľavo dole klikneme na tlačidlo Add.

add

Následne sa nám zobrazí okno s dvoma zoznamami, kde v prvom si zvolíme klávesu, ktorú chceme mapovať a v druhom funkciu, ktorú jej chceme prideliť. Pre intuitívnejšiu voľbu môžeme použíť tlačidlo Type key a potom len stlačiť klávesu, ktorú chceme namapovať.

special

Potom už len potvrdíme voľbu klávesou Enter a opäť klávesou Enter a v hlavnej ponuke klikneme na tlačidlo Write to Registry.

write

Zobrazí sa nám upozornenie o úspešnom zmenení namapovania konkrétnej klávesy a zároveň nás program vyzve k odhláseniu z účtu alebo reštartu počítača, aby sa mohli uplatniť dané zmeny. Takýmto spôsobom napr. môžeme namapovať klávesu F10 tak, aby pri každom stlačení spustila aplikáciu Kalkulačka.

Tieto mapovania sa samozrejme pomocou programu SharpKeys dajú okamžite vymazať a nahradia ich pôvodné systémové mapovania.

04.03.2016

+