MojWindows

Microsoft podľa najnovších informácií plánuje začiatkom budúceho roka predstaviť novú vlnu Windows 10 zariadení. Mohli by sme sa teda dočkať podobnej akcie, aká prebehla v októbri 2015 pod názvom Windows 10 Devices Event. A práve príprava nových zariadení má byť aj dôvodom pre posunutie termínu vydania druhej časti veľkej aktualizácie Redstone. Informácie priniesol portál Zdnet a pochádzať majú z dobre informovaných zdrojov priamo v Microsofte.

So systémom Windows 10 prešiel Microsoft na nový model vydávania veľkých aktualizácií. Plánované je každoročné vydanie dvoch až troch aktualizácií s novými funkciami. Takto to malo prebehnúť aj v prípade aktualizácie označenej ako Redstone.

Prvá časť – Redstone 1 bola plánovaná na jún a tá druhá – Redstone 2 na november. Avšak druhá časť mala byť posunutá až na jar 2017. Zmena termínu ale nesúvisí so snahou Microsoftu prilákať viac firemných zákazníkov a ani s problémami pri vývoji, ako sa pôvodne uvádzalo. Dôvodom má byť v skutočnosti nová vlna Windows 10 zariadení z produkcie Microsoftu. Čakať sa má hlavne na nové Intel procesory „Kaby Lake“, ktoré sa majú objaviť koncom tohto roka. Redstone 2 by tak mal priniesť väčšiu podporu a lepšiu správu nového hardvéru spolu s novinkami pre kľúčové funkcie nových zariadení – vylepšené Windows Hello a Continuum, podpora Surface Pen a podobne. Microsoft sa tak chce vyhnúť prípadným softvérovým problémom, ktoré by mohli postihnúť nové zariadenia.

Zdroj: Zdnet

07.03.2016

+