MojWindows

Pre Windows Insiderov zaradených do takzvaného Fast Ringu je dostupný ďalší Windows 10 Mobile build z vývojárskej vetvy Redstone. Do oficiálneho vydania systému Windows 10 Mobile pre staršie Lumie sú buildy z vývojárskej vetvy Redstone dostupné len pre zariadenie, ktoré sú predávané priamo s týmto systémom. Build 14283 je tak dostupný menovite pre tieto smartfóny: Lumie 550, 650, 950, 950 XL a dvojicu smartfónov Alcatel OneTouch Fierce XL a  Xiaomi Mi4. Obsahuje šikovné vylepšenia aplikácií Telefón, Outlook Kalendár a Outlook Pošta, ale hlavne kvantum opráv.

Vylepšenia funkcií:

V aplikácii Telefón sú notifikácie zobrazované aj priamo v jej vnútri.

phone-app-header

Outlook Kalendár pri zobrazení notifikácie o nadchádzajúcej schôdzke umožňuje priamo poslať všetkým účastníkom správu „budem meškať“.

running-late-notif

V aplikácii Outlook Pošta je možné vypnúť náhľad textu mailov v ich zozname, čím dôjde k jeho celkovému sprehľadneniu. V kontextovom menu pribudla nová možnosť a to mail presunúť do zložky nevyžiadanej pošty.

Microsoft zároveň informoval, že čoskoro pribudne Feedback Hub. Nová aplikácia na zber spätnej odozvy a pripomienok. Objaviť by sa mala ale až v nadchádzajúcom builde. Bude spájať aplikácie Pripomienky k Windowsu a Insider Hub.

Zoznam opráv:

Opravený problém s nesprávnym prekrývaním pozadia v zozname aplikácií v prípade, že sa tam používateľ vrátil po spustení aplikácie.

Opravený problém s blikajúcim názvom prehrávanej piesne v ovládaní hlasitosti pri stlačení tlačidla prehrávania alebo zmeny skladby po tom, ako bolo prehrávanie pozastavené.

Opravený problém z predošlého buildu 14267, kedy sa zariadenie občas reštartovalo pri písaní textu.

Upravený bol spôsob ako sa obnovujú živé dlaždice. V prípade, že prídu notifikácie pre viacero dlaždíc, budú sa všetky dlaždice aktualizovať naraz v jednom cykle. Doteraz sa totiž aktualizovali po jednej. Aplikácie sa budú spúšťať rýchlejšie v prípade, že počas spúšťania dorazí danej aplikácii aktualizácia pre živú dlaždicu.

Odstránený problém s občasným neočakávaným zmazaním aktívnych notifikácií na živých dlaždiciach.

Pozadie hlavnej obrazovky sa pri posúvaní už nezasekáva. Dochádzalo k tomu napríklad v prípade Lumie 950.

Pri prechode do zoznamu všetkých aplikácií sa niekedy zobrazovala klávesnica, čo bolo opravené.

Pri nastavení 350% DPI sa na hlavnej obrazovke nezobrazovali dlaždice aplikácií korektnej veľkosti. Toto bolo vyriešené.

Upravené bolo formátovanie textu „Ďalšie notifikácie“ v centre oznámení.

Konečne bol opravený problém, ktorý spôsoboval,  že pri vložení @ sa skopíroval obsah schránky.

V prípade, že si používateľ nastavil na oznámenia vlastný zvuk a ten následne zmazal, oznámenie bolo tiché. Keď teraz nebude dostupný zvukový súbor, automaticky sa nastaví štandardný zvuk.

Pripájanie k bezdrôtovej obrazovke (Miracast) je možné spustiť priamo z Centra Akcií kliknutím na položku Pripojiť.

Známe chyby:

Bluetooth AVRCP profil bol aktualizovaný na verziu 1.5. Pre jeho správne fungovanie v aute je nutné zmazať súčasné správanie so zariadením a vytvoriť ho znova.

Kvôli chybe systémového API po aktualizácii na tento builde nebude možné smartfón synchronizovať s Microsoft Band. Do vydania ďalšieho buildu má byť riešením zmena systémového jazyka. Možné je vykonať aj obnovenie na továrenské nastavenia, ktoré problém vyrieši.

Aplikácia Príslušenstvo nedetekuje Microsoft Display Dock a tak nie je možné aktualizovať jeho firmvér. Pokiaľ totiž nemá firmvér verzie 4 môže dochádzať k problémom so stabilitou pripojenia.

Prítomný je problém s pripojovaním na Wi-Fi siete, ktoré využívajú staré zabezpečenie WEP.

Zdroj: Microsoft

12.03.2016

+