MojWindows

V rámci prezentácií na vývojárskej konferencii Build 2016 padlo niečo málo aj o tom, čo aktualizácia Windows 10 Anniversary prinesie pre funkciu Continuum. Projektová manažérka spoločnosti Microsoft, Liz Threlkeld predstavila trojicu pripravovaných noviniek, ktorá zamieri na Continuum pre smartfóny.

Microsoft Display Dock, ktorý slúži na prepojenie podporovaných smarfónov s príslušenstvom pre využitie funkcie Continuum, bude podporovať aj herný ovládač Xbox One. Používatelia ho jednoducho pripoja pomocou USB kábla a následne pomocou neho môžu hrať hry. Vývojárom používajúcim platformu UWP stačí v hrách ovládač povoliť a namapovať jeho jednotlivé ovládacie prvky.

Druhým vylepšením má byť možnosť prepojiť smartfón s podporou funkcie Continuum s ľubovoľným Windows 10 počítačom alebo notebookom. Používateľovi teda odpadnú starosti s nosením príslušenstva. Na cestách svoj smarfón pripojí k ľubovoľnému počítaču napríklad v internetovej kaviarni, knižnici alebo hoteli a získava prístup ku všetkým svojím dátam a nakonfigurovaným aplikáciám. Klávesnicu, obrazovku a myš tak nemusí odpájať a nanovo zapájať. Režim Continuum bude na počítači zobrazený v okne ako samostatná aplikácia, ktorá sa dá maximalizovať.

Posledná plánovaná novinka sa týka virtualizovaného softvéru. Pomocou kombinácie aplikácií Vzdialená plocha a Azure Remote App je možné pracovať s virtualizovaným softvérom priamo v režime Continuum. Tak, ako to spoločnosť HP prezentovala pri svojej novej vlajkovej lodi HP Elite x3, bude teda možné spúšťať klasické aplikácie pre systém Windows.

Zdroj: WindowsCentral

31.03.2016

+