MojWindows

Na niekoľko dní sa k nám do redakcie dostala exkluzívna novinka. Prvé informácie o Jade Primo od spoločnosti Acer sa objavili už počas výstavy IFA 2015 v Berlíne, oficiálne bolo Primo predstavené v januári na CES 2016 v Las Vegas. Po sérii Lumia 950 je to tretí na trhu čoskoro dostupný high-end model s Windows 10 a podporou Continuum, ktorý prináša všetky výhody spojené s touto platformou (Office 365, univerzálne aplikácie). Pozrime sa, čo ďalšie novinka prináša.

Konštrukcia

Na prvý pohľad Acer vyzerá elegantne, zachovávajúc osvedčené dizajnové línie série Jade, ktoré poznáme z modelov s Androidom. Nechýba tradičný chrómový rámček po jeho obvode, ktorý mu dodáva prémiový vzhľad. Zadný kryt má povrch z brúseného hliníka. Jedná sa však o veľmi dobre spracovaný plast. Primo sa i napriek veľkosti displeja 5,5 palca a hmotnosti len 150 g príjemne drží v jednej ruke.

Acer Liquid Jade Primo

Na pravej hrane zariadenia sú umiestnené hardvérové tlačidlá. Ide o tlačidlá na ovládanie hlasitosti médií a zvonenia. Nad nimi sa nachádza dvojica slotov pre nano SIM karty alebo kombinácia nano SIM a micro SD karty až do veľkosti 128 GB. Na hornej hrane sa už tradične nachádza 3.5 mm konektor pre pripojenie slúchadiel a v spodnej časti nájdeme USB type-C port na pripojenie zariadenia do siete alebo k počítaču. Podporuje rýchle nabíjanie a rýchlejšie dátové prenosy. USB typ C je obojstranný, majiteľ sa nemusí obávať prípadného poškodenia konektoru.

 Acer-10

Na zadnej strane nájdeme 21 Mpx snímač, ktorý môžeme označiť ako najlepšiu vlastnosť tohto smartfónu, a v dolnej časti sa nachádza okrúhly reproduktor.

Acer Liquid Jade Primo

Acer Liquid Jade Primo

Displej

Displej môžeme označiť ako druhú najlepšiu vlastnosť tohto smartfónu, poskytuje veľmi dobrý kontrast, podanie farieb a kvalitné zobrazenie videí, či obrázkov. AMOLED displej o veľkosti 5.5 palca s rozlíšením Full HD s Corning Gorilla Glass 3 je odolný a hodí sa tak na prácu, ako aj zábavu s multimédiami.

Výkon

Acer Liquid Jade Primo bol skutočne obdarený veľmi výkonným hardvérom, ktorý je na vlas identický so smartfónom Lumia 950. Disponuje šesťjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon 808, ktorý dopĺňa 3 GB operačná pamäť RAM a viac než dostačujúce vnútorné úložisko s kapacitou 32 GB. V našich prvých dojmoch sa nebudeme primárne venovať výkonu tohto zariadenia, pretože nedisponovalo finálnou verziou operačného systému Windows 10 Mobile. Špecifikácie smartfónu jednoznačne patria do kategórie high-end.

Fotoaparát

Spomínanou perlou modelu Liquid Jade Primo je zadný snímač, ktorý má rozlíšenie úctyhodných 21 Mpx. Dokáže natáčať 4K video pri 30 snímkoch za sekundu a vytvára veľmi kvalitné fotografie, za ktoré sa vôbec nemusí hanbiť. Kvalitou sa totiž môžu porovnať aj so smartfónmi iPhone, či Samsung Galaxy. Predná kamera má rozlíšenie 8 Mpx a poteší fanúšikov selfie fotiek alebo video hovorov.

WP_20160218_11_31_34_Pro

Batéria

Acer Liquid Jade Primo je vybavený batériou s kapacitou 2 870 mAh, ktorá bez problémov zvládne jeden pracovný deň. Detailnejšiu analýzu prinesieme v “ostrej” recenzii.

Predbežné hodnotenie

Acer Liquid Jade Primo

Acer Liquid Jade Primo môžeme predbežne zhodnotiť ako výborne hardvérovo vybavený smartfón s nadštandardným fotoaparátom. Oslnil nás kvalitným displejom a vzhľadom na svoju veľkosť sa príjemne držal v ruke. Vďaka podpore Continuum je možné zo zariadenia spraviť stolný počítač. Stačí doplniť klávesnicu, myšku a monitor. O výkon sa postará Jade Primo. Nakoniec tu je cena na úrovni 599 €, ktorá je adekvátne nastavená vzhľadom na hardvér, fotoaparát a na možnosť transformácie zariadenia na počítač. K tejto téme sa vrátime v samostatnom príspevku, už teraz sa tešíme na produkčné kusy Jade Primo.

03.03.2016

+