MojWindows

Termín, kedy konečne príde Windows 10 Mobile je stále veľmi diskutovanou témou, ku ktorej sa Microsoft vyjadruje veľmi nerád. Na otázky oficiálne poskytuje len generické odpovede o dostupnosti „začiatkom roka 2016“. Iná situácia je však na sociálnych sieťach…

Zahraničný portál Neowin sa obrátil na hovorcu Microsoftu, aby sa napriek tomu pokúsil získať aspoň nejaké nové informácie. Hoci ten sa nevyjadril k termínu vydania, poskytol aspoň niekoľko informácií týkajúcich sa toho, ako bude prechod na nový systém prebiehať.

Pre drvivú väčšinu používateľov smartfónov so systémom Windows Phone 8.1, ktorým bude prechod na nový systém poskytnutý, pôjde o prostú softvérovú aktualizáciu. V prípade niektorých zariadení však bude potrebné odstrániť prítomné problémy a skôr, než im bude prechod umožnený, dostanú aktualizáciu firmvéru. Prekvapivé však bolo ďalšie tvrdenie: „Microsoft zatiaľ nezverejnil zoznam zariadení, ktoré aktualizáciu na Windows 10 dostanú, ani kedy k tomu dôjde“.

Microsoft pritom v priebehu minulého roka viackrát potvrdil zoznam zariadení, ktoré aktualizáciu dostanú ako prvé. Tento zoznam je navyše stále zavesený na oficiálnej stránke systému Windows 10 Mobile.

Zoznam

Je nemysliteľné, aby hovorca spoločnosti o týchto skutočnostiach nevedel a preto je pravdepodobnejšia možnosť, že došlo k fundamentálnym zmenám a systém nakoniec nebude sprístupnený vo vlnách. Alebo predsa len došlo k ľudskej chybe?

Zdroj: Microsoft, Neowin

25.02.2016

+