MojWindows

Keď sa aplikácia WhatsApp konečne dostala aj na desktopy za pomoci webovej verzie, všetci používatelia boli nadšení, pretože ju mohli používať aj na svojich počítačoch. Avšak s podporou pre prehliadače to už bolo horšie, pretože zo začiatku bola aplikácia prístupná len pre Chrome.

Ostatné prehliadače ako Firefox, Opera a Safari získali podporu chvíľu nato. S novým Microsoft Edge, ktorý prišiel na trh spolu s Windowsom 10 to však nebolo také jednoduché. Až mesiace po jeho uvedení, Microsoft začal spolupracovať s tímom WhatsApp, aby webovú verziu aplikácie sprístupnil pre používateľov, ktorí využívajú práve Edge. Teraz je už všetko v poriadku a aj prehliadač Edge dokáže túto webovú verziu aplikácie WhatsApp spustiť.

Sami sme v redakcii WhatsApp na prehliadači Edge vyskúšali a všetko fungovalo v poriadku. Pre prípad vám aj poskytneme návod ako si túto webovú verziu môžete spojazdniť aj na vašom zariadení.

Postup

  • V mobilnej verzii WhatsApp je potrebné stlačiť tlačidlo znázornené ako tri bodky v pravom dolnom rohu obrazovky (viď. obrázok nižšie)

WhatsApp

  • Následne zvoliť WhatsApp Web a spustiť skenovanie QR kódu na stránke web.whatsapp.com

WhatsApp WhatsApp

  • V prehliadači Edge načítať spomínanú URL adresu aplikácie a naskenovať smartfónom QR kód

WhatsApp

  • Potom si už len stačí užívať webovú verziu

WhatsApp

Zdroj: neowin

05.02.2016

+