MojWindows

Spoločnosť VAIO, ktorá vznikla po osamostatnení sa od spoločnosti Sony, predstavila svoj avizovaný smartfón. Ten nesie označenie Phone Biz a možno trochu prekvapivo využíva operačný systém Windows 10 Mobile. Na trh útočí elegantným hliníkovým telom, zaujímavými špecifikáciami a podporou funkcie Continuum. Srdcom smartfónu je osemjadrový procesor Snapdragon 617, ktorému sekunduje operačná pamäť veľkosti 3 GB. Vnútorné úložisko má pritom kapacitu 16 GB. Horúca novinka disponuje 5,5 palcovým displejom s rozlíšením Full-HD a celé to napája batéria s kapacitou 2800 mAh. Okrem pripojenia Bluetooth 4.0, podpory GPS a konektoru microUSB 2.0, tu nájdeme aj 13-megapixelový hlavný a 5-megapixelový predný fotoaparát.

Phone Biz

Navyše nechýba ani podpora funkcie Continuum, ktorá okrem najvýkonnejších procesorov oficiálne podporuje aj tu používaný Snapdragon 617. Nevýhodou je, že kvôli absencii portu USB-C, funguje iba na základe bezdrôtového prenosu obrazu, čo nemusí byť najideálnejšie.

Phone Biz

Phone Biz bude dostupný od apríla tohto roka za cenu v prepočte približne 380 euro. Zatiaľ však nie je známe, či smartfón dorazí aj mimo japonského trhu, kde bol prezentovaný. Nie je vylúčené, že sa tak stane pomocou takzvaného šedého dovozu.

Phone Biz

Zdroj: neowin

04.02.2016

+