MojWindows

Bývalý CEO spoločnosti Microsoft, Steve Ballmer už niekoľkokrát vyzdvihoval tému budúcnosti mobilného profilu a čo by s ním mal Microsoft urobiť. Pred pár týždňami spomínal fakt, že univerzálny operačný systém nepokryje absenciu aplikácií, ktorú Windows Mobile má voči Androidu a dodal, že Android aplikácie bežiace pod Windows Mobile OS sú tým najlepším riešením.

Avšak Project Astoria, ktorý sa mal o túto zmenu postarať bol odložený na dobu neurčitú. Ďalší rozhovor s bývalým CEO ešte viac prehĺbil tlak na súčasného šéfa spoločnosti Microsoft, Satyu Nadellu, aby vytýčil jasnú budúcnosť pre mobilnú divíziu. Pravdou je, že od akvizície mobilnej divízie spoločnosti Nokia, Microsoft neurobil nič, čo by ani v najmenšom naznačovalo prelom čo sa týka smartfónov.

Priniesť na trh mobilnú platformu, ktorá nie je ani zďaleka dokončená a dokonca na dvojici smartfónov, ktoré predstavujú vlajkové lode spoločnosti, nie je najmúdrejší ťah. Ďalším znakom je stagnácia nových zariadení na trhu a pomalá aktualizácia starších zariadení na nový systém. Toto všetko predstavuje prekážku pred prosperitou na trhu. Samozrejme Microsoft sa chystá na vývoj noých Surface mobilných zariadení, no pokiaľ systém nebude na 100 percent funkčný a nebude mať dostatočný počet aplikácií v obchode, nikdy si nezíska dostatočný počet priaznivcov.

Ballmer taktiež dobre poznamenal:

Zo strany klienta si naozaj myslím, že práca, ktorá je kľúčová k budúcemu prežitiu spoločnosti je práve tá, ktorú Microsoft odvádza so Surface, HoloLens a Xbox-om

Je možné, že má Ballmer pravdu a Microsoft by naozaj mal ustúpiť z trhu so smartfónmi a sústrediť sa na to, v čom v skutočnosti vyniká, pokiaľ si nevie stanoviť jasnú cestu, ktorou sa v danom odvetví chce uberať.

Zdroj: neowin

12.02.2016

+