MojWindows

Na konferencii MWC 2016 v Barcelone spoločnosť HP predstavila beštiu v podobe Windows 10 smartfónu s názvom HP Elite x3. Jeho neobvyklý dizajn a high-end špecifikácie z neho robia seriózneho konkurenta zariadeniam Microsoft Lumia 950 a 950 XL. Porovnanie ich špecifikácií je zobrazené nižšie.

lumia950_hpelitex3

Hneď na prvý pohľad je jasné, že Lumia 950 ťaha oproti väčšiemu Elite x3 za kratší koniec. HP má totiž výkonnejší procesor, väčšiu operačnú pamäť a o polovicu väčšie vnútorné uložisko, nehovoriac o možnosti jeho rozšírenia až na 2 TB. Zariadenia majú síce identické rozlíšenie obrazoviek, no HP zainvestovalo do ochranného skla Corning Gorilla Glass štvrtej generácie. Lumia zase disponuje hlavným fotoaparátom s vyšším rozlíšením, no selfie snímač u HP zase tromfne rozlíšením ten u Lumie.

hp-smarfon-1

Čo sa týka kapacity batérie, Elite x3 je v tomto ohľade jednoznačne na koni. Je ale potrebné dodať, že ide o väčšie zariadenie s lepšími špecifikáciami, ktoré batériu s vyššou kapacitou s určitosťou potrebuje. Oba smartfóny taktiež podporujú funkciu Continuum, no HP bude schopný spúšťať aj virtualizované desktop aplikácie cez HP Workspace, čo Lumia 950 zatiaľ nepodporuje.

hp-smarfon-3

Záver je teda jednoznačný. Po stránke špecifikácií HP Elite x3 jednoznačne zvíťazil nad zariadením Lumia 950. V praxi samozrejme rozdiel nemusí byť až taký markantný a okrem toho zatiaľ nebola uvedená cena nového Elite x3.

Zdroj: winbeta

22.02.2016

+