MojWindows

Na čínskej sociálnej sieti Baidu sa objavili viaceré fotografie, ktoré zachytávajú prototyp dnes vraj už zrušeného smartfónu Lumia 850. Podľa aktuálnych informácií, má redmondský gigant totiž predstaviť len Lumiu 650, určenú pre nasadenie v biznis prostredí. Toto predstavenie navyše nemá sprevádzať žiadna veľká tlačová konferencia, na aké sme boli zvyknutí doteraz. Všetko má byť riešené pomocou jednoduchého príspevku na oficiálnom blogu spoločnosti. Rovnako tak sa nepredpokladá, že by sa Microsoft ujal akejkoľvek šance novinku predstaviť na Svetovom Mobilnom Kongrese, ktorý sa neúprosne blíži. Napriek týmto skutočnostiam sa neustále objavujú informácie o zrušených projektoch vrátane fotografií prototypov.

lumia 850 prototyp 3

Lumia 850 má byť jedným z mnohých projektov, od ktorých sa Microsoft rozhodol upustiť po tom, ako prebehla veľká zmena na pozícii CEO spoločnosti. Po nástupe Satay Nadella došlo k reorganizácii divízie smartfónov, a s tým súvisela aj zmena priorít. Niektoré portály s odvolaním na svoje zdroje uvádzajú, že fotografie zachytávajú približne sedem mesiacov starý prototyp zariadenia, práve z júla, kedy došlo k spomínaným interným zmenám.

lumia 850 prototyp 5

Z fotografií sa dozvedáme niekoľko informácii o funkciách a dizajne smartfónu, ktorý mohol byť schopným prírastkom do portfólia Microsoftu. Prototyp disponuje bleskom situovaným na prednej strane, približne 5,4 palcovým displejom a veľmi tenkým telom s kovovým rámom, ktorým je dosť podobný Lumii 650. Všimnúť si môžeme aj absenciu hardvérovej spúšte fotoaparátu, podporu dual-SIM, micro-USB port pre napájanie umiestnený na samotnom vrchu smartfónu a audio jack situovaný naopak na jeho spodku.

lumia 850 prototyp 4

Hoci zrušenie produkcie ďalších smartfónov od Microsoftu je skutočne nešťastné a mnohí ho vinia za pomalý úpadok Windows smartfónov, na druhej strane  otvára možnosti pre ďalších partnerských výrobcov. Medzi tých, ktorí postupne rozširujú portfólio smartfónov so systémom Windows 10 Mobile by sa čoskoro mali pripojiť aj spoločnosti VAIO a Xiaomi. Povráva sa pritom aj o spoločnosti HP, ktorá by mala predstaviť svoj smartfón HP Falcon. Navyše Acer by mal na prelome mesiaca na trh oficiálne uviesť svojho rivala pre Lumie 950 a 950XL, ktorý disponuje veľmi podobnou hardvérovou výbavou a podporou funkcie Continuum, na ktorú Microsoft láka zákazníkov z biznis prostredia.

Zdroj: windowscentral, wmpu

03.02.2016

+